В новите магнити на Toyota се използват 50% по-малко редкоземни

...
В новите магнити на Toyota се използват 50% по-малко редкоземни
Коментари Харесай

Toyota 20 пъти намали цените на магнитите за двигателите на електромобилите

В новите магнити на Toyota се употребяват 50% по-малко редкоземни метали и това е повода за толкоз огромното понижение на цените.
Намаляването цената на магнитите се чака да докара и до доста понижаване цената на електродвигателите, като по този метод електрическите автомобили ще станат по-евтини.

Количеството налични за индустрията редкоземни метали непрестанно понижава. Те са главният съставен елемент в електродвигателите, а това напълно скоро може да провокира проблеми на растящия с висока скорост пазар на електрически коли. Търсенето на редкоземните метали едвам в този момент набира темпове, а специалистите към този момент декларират, че е вероятен недостиг на тази суровина.

Toyota не можа да измисли по какъв начин изобщо да мине без тези метали, само че сътвори нова технология за потреблението на двойно по-малко редкоземни метали. В новите магнити се употребяват материали, намаляващи 20 пъти тяхната цена, съпоставено с цената при потреблението на неодим.

Миналата година в Китай бе признат закон за възбрана на незаконния рандеман на неодим , а тази страна разполага с 80% от запасите на този метал. Веднага по-късно, международната цена на неодима скочи с 30%. Toyota желае да се застрахова от дефицита на този метал и основава нови технологии.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР