В новините на bTV ви разказахме за младия аптекар от

...
В новините на bTV ви разказахме за младия аптекар от
Коментари Харесай

Как млад аптекар се превърна в символ на борбата срещу COVID-19 в Созопол

В новините на bTV ви разказахме за младия аптекар от Созопол, който непринудено се е изолирал от фамилията си поради риска на специалността. За малко време Делян Спиров и сестра му Ирина – също аптекар, се трансфораха в знак в битката със болестта за курортното градче.
Добрият образец: Млад аптекар от Созопол непринудено се изолира от съпругата и дъщеричката си Срещите в този момент са по скайп
Всяка заран за Делян и Ирина продължава, както преди – отварят необятно вратите на фамилната аптека в центъра на Созопол.

" Ритъмът го съблюдаваме, оправяме се за момента. Единственото, което се наложи да създадем, е малко да съкратим работното време, с по един час ", сподели Делян Спиров.

" Слагаме шлемове, подръчни средства и всичко, с което бихме могли да предпазим себе си и хората ", добави сестра му Ирина Станкова.

Въпреки ограниченията, младият аптекар взема сложното решение да се самоизолира от фамилията си и тригодишната си дъщеричка.

" Както всички лекари и всички фармацевти, сме изложени на прочут риск. Няма място за суматоха, само че обстановката е такава”, изясни Делян.

" И тъй като безусловно жилищата са един до различен вратите, аз излизам като фантом заран и се връщам като фантом вечер, тъй като през стената й слушам гласчето -тя си пее, приказва си, подрежда, подрежда, само че не мога да я видя ", показа аптекарът.

- Става ли ви мъчително?

" Ами, да, като всеки един човек естествен, родител, няма по какъв начин, само че това е по-добрият избор, в сравнение с да усилваме риска. Дори един елементарен грип вид А или вид Б, който не протича леко, да донеса у дома, това значи, че би трябвало да ги занесем в Бургас, би трябвало да ги види експерт. Специалистите са претрупани, доста хора има сега в кабинетите, няма смисъл! А това нещо би трябвало да си го наложим за положително! "

Срещите в този момент са по скайп.

" Малко се разстрои дребната и аз се развълнувах, само че това е методът да се спасим, няма различен метод!... Максимално обществена изолация, ще беседваме след това, ще се срещаме след това, ще се виждаме по-късно, дано да мине това нещо! "

Тревожат се, че нямат задоволително защитни средства, с цел да обслужват хората, само че няма да затворят аптеката. Защото са нужни.

" Оставаме, тъй като би трябвало някой въпреки всичко да поеме част от тази работа ", сподели Делян Спиров.

" Лекарите са нашите ангели и те ще би трябвало да ни водят в борбата!, добави Делян.

Често, поради напора на пациенти, не им остава време даже да обядват, само че положителното въодушевление и вярата, че и това ще мине, не ги напущат.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 185 22 3 3 Света 323365 18375 13745 96006 Заразени* Нови Починали България 185 22 3 Света 323365 18375 13745
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР