В новата стратегия в областта на киберсигурността Пентагона постави Русия

...
В новата стратегия в областта на киберсигурността Пентагона постави Русия
Коментари Харесай

Русия и Китай - основните заплахи за САЩ в киберпространството

В новата тактика в региона на киберсигурността Пентагона сложи Русия и Китай измежду основните закани за Съединените американски щати, заяви телевизия Fox News, представена от БГНЕС.
Според медията в тактиката се твърди, че Съединени американски щати са изправени пред " непосредствена заплаха от злонамерена кибер интензивност ". В текста на документа е записано, че Съединените щати са " въвлечени в дълготрайно стратегическо съревнование с Китай и Русия ".
Сред страните, които се стремят " да навредят на жителите на Съединени американски щати и заплашват американските ползи " посредством интервенции в киберпространството, се подреждат още Иран и Северна Корея, считат от Пентагона.
По-рано администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп разшири пълномощията на киберкомандването за реализиране на превантивни хакерски офанзиви и навлизане в компютърните мрежи на непознати страни. В август от Белия дом обявиха, че президентът е разпоредил киберкомандването да бъде преобразувано в независима конструкция в границите на Въоръжените сили на Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР