В новата реалност добрата свързаност е приоритет номер едно за

...
В новата реалност добрата свързаност е приоритет номер едно за
Коментари Харесай

„Фабриката на бъдещето” е близо с 5G и AI


В новата действителност положителната съгласуваност е приоритет номер едно за предприятията
(снимка: CC0 Public Domain)

Петото потомство клетъчни мрежи набира скорост – правоприемник на 4G, LTE и 3G мрежите. Този напредък дава обещание тотална смяна на метода, по който живеем. Светкавично бърза връзка, огромни размери данни, самостоятелни коли – всичко това е на прага ни, а 140 оператора в 60 страни към този момент оферират 5G съгласуваност.

На доста места по света телеком операторите възнамеряват скоро да изведат от приложимост така наречен 3G услуги. Навярно и 4G LTE ще скоро ще я последва тази орис. Докато това се случва, пандемията подтикна бизнеса да трансферира доста от дейностите от физическия към виртуалния свят. В тази действителност положителната съгласуваност е приоритет номер едно за предприятията.

Междувременно, след толкоз доста говорене по тематиката в публичното пространство, и самостоятелните консуматори към този момент нямат самообладание да „ вкусят ” прословутото 5G.

„ Видяхме ускорено разрастване на 5G мрежи от оператори в целия свят и възходящо търсене на смарт телефони и устройства с поддръжка на 5G от страна потребителите. При това състояние 5G продължава да бъде една от най-бързо разрастващите се екосистеми ”, споделя Джон Е. Сми, вицепрезидент по инженеринга в Qualcomm Technologies, представен от.

В момента Сми работи върху „ втората фаза на 5G ”. „ Радвам се да видя, че тези нови сюжети на приложимост минават от нашите иновационни изследвания в лабораториите за научноизследователска и развойна активност към стандартизация и по-късно към комерсиално внедряване, тъй че технологията да може да влезе в ръцете на хората ”, споделя той.
още по тематиката
Според него, част от работата на Qualcomm може да помогне „ фабриката на бъдещето да стане действителност ”. Някои от най-обещаващите нововъведения са закрепеният безжичен достъп (FWA), бързите видеовръзки, (AR), виртуалната действителност (VR). По-конкретно FWA може да помогне за разширение на свързаността.

„ Възможността да имаме 5G съгласуваност в домовете, дребния бизнес и в селските общности е преимущество, защото тези групи могат да се възползват от скорости на транспорт на данни, сходни на тези при оптичните нишки, само че посредством безжична връзка ”, споделя Сми. „ Подобна опция да се употребява мрежата за подвижност, както и обезпечаването на съгласуваност на домове и компании, е превъзходен образец за обединена 5G инвестиция, която носи своите изгоди под формата на все по-голям набор от сюжети ”.

Прилагането на 5G за видеовръзки, AR и VR е „ една от същностните основи на 5G мобилната широколентова връзка ”, съгласно експерта от Qualcomm. Транспортирането на видео дейно и безпроблемно – без значение дали става дума за за на филми за развлечение или за присъединяване на хирург във видеовръзка с сътрудници по време на осъществяване на комплицирана интервенция – е един от най-важните образци за потребление на 5G.

В актуалната ера на видеоконферентния диалог, който става основа на общуването сред сътрудници и бизнес-партньори, ефикасният транспорт на данни е по-голям от всеки път. Петото потомство мрежи, които имат по-широка честотна лента и повече мрежов потенциал, разрешава по-високи скорости на предаване на данните. А това от своя страна води до по-качествено видео, изяснява Сми.

Това разширение има последствия за индустриалния и потребителския „ интернет на нещата ” (), превоза и доста други области на промишлеността. 5G и изкуственият разсъдък могат да „ работят ръка за ръка, с цел да основат съгласуваност на смарт устройствата и услугите ”, споделя Сми.

Обработката на данните локално, колкото се може по-близо до източника посредством, е значима, защото предлага решаващи преимущества, в това число дискретност, персонализация и надеждност.

„ Това, което най-вече обичам да виждам, е по какъв начин научно-изследователската работа се трансформира в възходящ набор от нови 5G устройства, услуги и приложения, които се възползват от нововъведенията в безжичните технологии, обработката на облачните технологии и изкуствения разсъдък ”, споделя Сми.

По неговите думи, „ това е като да създадем крачка обратно, с цел да разгледаме цялостната картина, което на собствен ред ни разрешава да се съсредоточим върху въпроса по какъв начин да тласнем технологиите напред и да ги обединим по допустимо най-хубавия метод ”.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР