В новата дигитална ера става по-трудно да ангажираме вниманието на

...
В новата дигитална ера става по-трудно да ангажираме вниманието на
Коментари Харесай

Как да накараме децата да четат през лятото

В новата цифрова епоха става по-трудно да ангажираме вниманието на децата си, а да ги предизвикваме да четат книги от време на време е задачата невъзможна.

Лятната почивка е дълго чаканият момент от всички деца да се отдадат на заслужена отмора, само че тъкмо това е и моментът да грабнем тяхното внимание и да измислим забавен метод, по който да ги запалителен по книгите.

В тази задача на помощ идва сборникът на книжарници „ Сиела “, който предлага селекция от обичаните детски книги на редица известни български персони, които да накарат малчуганите да четат повече през лятната почивка.

Книгите в сборника са подбрани за деца от 1 до 7 клас. Той се популяризира свободно в книжарниците, а заглавията са от незадължителния лист учебна литература.

И по този начин, кои са заглавията, с които да впечатлите вашите деца това лято?
 Дария Симеонова Дария Симеонова
Любимите книги на актрисата Дария Симеонова, позната от най-успешния български медицински сериал на NOVA - „ Откраднат живот “, предлага на всички третокласници „ Ние врабчетата “ на Йордан Радичков и „ Карлсон, който живее на покрива “. Нейната колежка, актрисата Симона Халачева, предлага на приключилите втори клас „ Дивите лебеди “, „ Цветята на дребната Ида “ и „ Тайната градина “.

Петокласниците могат да избират от листата на певицата Мария Илиева – „ Принцът и просякът “, „ Без дом “ и „ Винету “.

Телевизионната водеща на утринния блок по NOVA, Ани Цолова, е подбрала книжки, подобаващи за децата в 6 клас. Сред тях са „ 101 далматинци “, „ Чичо Томовата барака “, „ Островът на съкровищата “ и „ Братята с лъвски сърца “.

Симеон Колев от утринното шоу на БГ Радио, „ Стартер “, също е направил лист от книжки за шестокласници. Неговите оферти са „ Ян Бибиян “, „ Тайният ключ към вселената “, приказките на Шарл Перо и други.

Любимецът на всички младежи, артистът от първия български уеб тийн сериал „ Не по този начин, брат! “, Мино Караджов, също участва в сборника. Неговият лист от книги е подобаващ за седмокласниците – „ Хари Потър “, Биографията на Стив Джобс и несъмнено книгата, въодушевена от сериала – „ Дневникът на Мишо “.

Най-запалените читатели могат да изпратят обичания си откъс от книжките, които са прочели през лятото, до книжарници „ Сиела “ и да завоюват премия.

Вижте още по тематиката:

10 лесни стъпки за щастливи деца

Как да изградим добра самокритика в детето си

От съответно към нереално мислене

Как да се оправим с нарасналата двигателна интензивност при децата

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР