В Нова Зеландия собственици започнаха да връщат полуавтоматичните си оръжия

...
В Нова Зеландия собственици започнаха да връщат полуавтоматичните си оръжия
Коментари Харесай

След атаката в Крайстчърч: Нова Зеландия започва изкупуване на оръжия

В Нова Зеландия притежатели започнаха да връщат полуавтоматичните си оръжия като част от стратегия за откупуване. Това се постанова от възбрана, въведена след кървавата офанзива в градчето Крайстчърч през март, когато 51 души бяха убити, написа Би Би Си.

Днешното откупуване е първото от общо 250, които ще се състоят в цялата страна. Повече от 230 хиляди английски лири бяха изплатени като обезщетение на 169 притежатели, които предадоха 224 оръжия.
Швейцарците споделиха „ Да ” на по-строгите правила за оръжията Почти 64 на 100 от жителите са подкрепили новите ограничавания за автоматизираните и полуавтоматични оръжия
След предаване оръжията се унищожават. Общата стойност на програмата, ласувана от държавното управление, е 110 млн. английски лири.

Стотици други са декларирали предпочитание да върнат оръжията си, показаха от полицията.

Има и недоволни, които обясниха, че обстановката е пресилена, защото на хората са дадени единствено два дни да се записват. Единият от протестиращите показа, че са му били препоръчани единствено 150 $ за 100-годишен револвер със сантиментална стойност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР