В нова книга френският министър на икономиката и финансите Брюно

...
В нова книга френският министър на икономиката и финансите Брюно
Коментари Харесай

В нова книга френски министър се обявява за "европейска империя"

В нова книга френският министър на стопанската система и финансите Брюно Льо Мер се афишира за основаване на " европейска империя ", способна да се опълчи на Китай и Съединени американски щати и в която страните от Източна Европа играят по-важна роля, съобщи " Франс прес ".

" Намираме се в доста необикновен миг от европейската история ", изясни министърът при представянето пред публицисти на творбата си от стотина страници " Нова империя ", която написал по време на коледната почивка. Тя е оповестена от издателство " Галимар " и през днешния ден излиза на пазара.

" За първи път от 1957 година Европейски Съюз може да изчезне или да се трансформира в нещо незначително на интернационалната сцена ", предизвести създателят, употребявайки представянето, с цел да означи началото на акцията си за европейските избори на 26 май паралелно с Натали Лоазо, която оглавява листата на партия " Република, напред! " на президента Макрон.

В книгата си Льо Мер още веднъж обръща внимание на тематики, които са му скъпи, като нуждата от одобряване на " европейския суверенитет " по отношение на Китай и неговите " нови пътища на коприната ", както и Съединени американски щати и лозунга на Доналд Тръмп " Америка преди всичко ".

" Изправени сме пред елементарен избор: или по-крепко единение, или феодализиране. Пред заплахата от феодализиране предлагам това, което назовавам нова империя ", сподели Льо Мер, обяснявайки, че употребява този термин съзнателно " с цел да пробуди духовете за едно допустимо европейско господство ".

" Империя с правила, която зачита правовата страна, с граници, с просвета, с народи, които имат своя еднаквост, просвета и памет, която би трябвало да бъде уважавана ", добави министърът, отричайки да има упоритости, свързани с Брюксел, след изборите.

В книгата си Льо Мер обрисува в не изключително приятна светлина Европейския съюз, разтресен от три рецесии: тази, провокирана от отхвърлянето на контракта, установяващ конституция за Европа от Франция и Холандия през 2005 година, икономическата от 2008 година и миграционната рецесия от 2015 година Министърът установи, че Париж и Берлин повече не могат да вземат решенията сами. " Френско-германската двойка е нужна, само че към този момент не е задоволителна. Трябва да се научим да убеждаваме иначе ", сподели той.

" Отсега нататък е нужно да вземаме повече поради страните от Изтока, да обърнем повече внимание по-специално на Полша, която от ден на ден се трансформира в една от основните страни в европейското строителство ", акцентира Льо Мер. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР