В нова измамна схема мошеници крадат личните ни данни и

...
В нова измамна схема мошеници крадат личните ни данни и
Коментари Харесай

Нова измама! Крадат данните ни и купуват телефони на наше име

В нова лъжлива скица мошеници крадат персоналните ни данни и си поръчват скъпи смарт телефони на наше име, заяви Нова тв.

Преди седмици Ива и Калин изненадващо научават, че всеки от тях си е купил финален модел мобилен телефон с абонаментен проект.

"Впоследствие излиза наяве, че съм си декларирала нова карта, нов номер - към моя досегашния. Малко над 2 000 лв. е сумата, която би трябвало да изплатя ", споделя Ива Боцева.

Скъпите телефони са поръчани по интернет. Но не от Ива и Калин. А от някой различен. Засега незнаен. Двамата поотделно стартират да разплитат схемата. Оказват се с открадната идентичност. Подават тъжба до мобилния оператор и до полицията.

А телефоните е трябвало да бъдат доставени на адрес в София. По пощальон. Ива съумява да се обади в точния момент на спедиторската компания и да спре доставката на устройството. В последна сметка измамата е предотвратена.

От мобилния оператор отхвърлят да имат общо със схемата. Не знаели кой и по какъв начин е откраднал персоналните данни на клиентите им, само че са безапелационни, че не е техен чиновник.

Полицията към момента търси измамниците.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР