В нов скандал се забърка президентът на Бразилия Жаир Болсонару,

...
В нов скандал се забърка президентът на Бразилия Жаир Болсонару,
Коментари Харесай

Болсонару се снима с деца, въпреки съветите за дистанция

В нов скандал се забърка президентът на Бразилия Жаир Болсонару, съобщи " Ройтерс ".

Този път той театралничи за фотоси с деца измежду навалица от последователи в неделя, без да се преценява със препоръките за социална отдалеченост, ориентирани към преодоляване на една от най-лошите огнища на ковид в света.

Това се случва на фона на оставките на двама здравни министри за месец поради разнобой във властта и интервенция на съда в интерес на по-строги ограничения против ковид.

Потвърдените в Бразилия случаи на вируса минаха тези в Испания и Италия в събота, което го направи четвъртото по величина огнище в света.

В онлайн видеоклип Болсонару съобщи, че приветства демонстрацията в президентския замък.

" Преди всичко хората желаят независимост, народна власт, почитание ", сподели той и добави, че бразилците желаят да върнат стопанската система.

Анкета тази седмица сподели, че две трети от бразилците са съгласни с нуждата от обществено разграничаване, с цел да се ограничи огнището, което предлагат губернаторите и здравните специалисти, до момента в който Болсонару се пробва да отвори фитнес зали, фризьорски салони и други бизнеси.

Броят на извършените проби в Бразилия към момента изостават надалеч от европейските народи.

Бразилия е обработила близо 338 000 нови проби за ковид в формалните лаборатории до началото на седмицата, съгласно здравното министерство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР