„Не би му дал и пет копейки“: Дългът на Руди Джулиани се натрупва, след като съдията постанови, че трябва да плати на служителите на изборите в Джорджия по дело за клевета, тъй като бивши поддръжници го критикуват

...
В нов съдебен удар срещу Руди Джулиани, федерален съдия нареди
Коментари Харесай

В нов съдебен удар срещу Руди Джулиани, федерален съдия нареди на бившия кмет на Ню Йорк да плати глоби и да бъде изправен пред съд по дело за клевета, включващо двама избирателни служители в Джорджия.

САЩ. Окръжният съдия Берил Хауъл отсъди в полза на Руби Фрийман и Шей Мос по подразбиране, като заключи, че Джулиани е отговорен за клевета, умишлено причиняване на емоционален стрес и граждански заговор. Сега той трябва да плати санкции и на двамата.

Фрийман и Мос съдиха Джулиани за клевета през декември 2021 г., след като той направи и популяризира неверни и подстрекателски изявления, че двамата са извършили изборна измама и са откраднали гласове в окръг Фултън, Джорджия, след президентските избори през 2020 г.

Свързани: „Той не спомена потенциална телена измама… Непризнати аборти или серийно прелюбодеяние“: Хершел Уокър беше критикуван от критиците след написването на статия „Лекция по Правилно и погрешно“

Джулиани не направи много, за да се възползва от случая, след като отказа да предаде документите за откритието. Той призна миналия месец, че изявленията, които направи за Фрийман и Мос, са клеветнически, но съдия Хауъл каза, че тези отстъпки „съдържат повече дупки от швейцарското сирене“, след като Джулиани направи уговорки да се опита да премине зад задълженията за откриване, като същевременно работи за пълното отхвърляне на случая .

„Резервите в клаузите на Джулиани ясно показват целта му да заобиколи процеса на откриване и съдебния процес по заслугите - на който неговите защити могат да бъдат напълно разгледани и тествани в утвърдения състезателен процес на нашата съдебна система - и да забави такова справедливо изплащане, като се възползва от шансовете си при обжалване, въз основа на съкратения протокол, който той наложи на ищците,” пише Хауъл в становище от 57 страници. да възстанови съдебните такси, направени от избирателните работници.

Той също така има шанса да предаде откритието преди процеса по този случай, което ще определи размера на другите щети, за които е отговорен. Както Фрийман, така и Мос поискаха неуточнени щети по делото, но те биха могли да възлизат на хиляди, ако не и милиони, според CNN.

Този процес ще се проведе или по-късно тази година, или началото на 2024 г.

Този случай е пряко свързан с обвиненията, срещу които Джулиани е изправен в обвинението за намеса в изборите в Джорджия, заедно с кохорта от съзаговорници, както и с неговия дългогодишен съюзник Доналд Тръмп. В обвинителния акт се твърди, че повече от дузина души, включително самият Тръмп, са положили редица усилия, за да върнат загубата си в Джорджия по време на изборния цикъл през 2020 г.

Адвокатите на Джулиани съобщават, че бившият кмет е изправен пред нарастващи „финансови проблеми ”, които са свързани с милиони, които той е похарчил, защитавайки се във федерални и щатски наказателни дела. Неговите адвокати споменаха в по-ранна съдебна декларация, че плащането на обезщетение в този случай би натоварило клиента им и би го поставило в още по-трудно положение.

Последният доклад на CNBC разкрива, че Джулиани е изправен пред липса на подкрепа от някои от бившите си финансови поддръжници по време на настоящите му съдебни предизвикателства.

„Не бих му дал и пет копейки“, каза милиардерът инвеститор Леон Купърман, който преди това е допринесъл за неуспешната президентска кампания на Джулиани през 2008 г. „Много съм негативно настроен към Доналд Тръмп. Това е американска трагедия. Той беше „кметът на Америка“. Свърши страхотна работа. И като всеки друг, който се забърква с Тръмп, това се превръща в м-т.“

Главният изпълнителен директор на NASCAR Брайън Франс повтори това мнение, заявявайки, че няма да участва във фонда за правна защита на Джулиани. Франция изрази разочарование от трансформацията на Джулиани от фигурата, която някога е подкрепял по време на кампанията през 2008 г., в човека, който е днес.

ЩРАКНЕТЕ ТУК, ЗА ДА ПРОЧЕТЕТЕ ПОВЕЧЕ.

Вижте коментари
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР