В нов пост в социалните мрежи Слави Трифонов публикува втора

...
В нов пост в социалните мрежи Слави Трифонов публикува втора
Коментари Харесай

Слави: Щяха да поискат да бъда публично обесен, ако тези депутати от НС бяха избрани мажоритарно

 В нов пост в обществените мрежи Слави Трифонов разгласява втора част на разбора си върху депутатите от Народното събраниел. Припомняме, че преди няколко дни Слави разгласява първа част на своите ръзсъждения.

Знаете ли какъв брой души са имали законовото право да бъдат депутати в този мандат на Народното събрание? Отговорът е 325 души! 325!

291 души (чрез клетва) и един мъртвец са получили формален статут на депутати в това Народно събрание, а още 33 души са спечелили опцията да станат такива, само че са се отказали или са били отказани за сметка на други.

Сред тези 33 попадат и няколко души, които са спечелили депутатско място, с помощта на феномена с преференциите. Т.е. номерът на партията в бюлетината е съвпадал с номера на претендента в листата. (По този метод депутатско място си завоюваха Владимир Александров и Калинка Славова от ВОЛЯ, Ивелин Розинов и Фатма Исаева от Движение за права и свободи, Венка Кутева-Цветкова от Българска социалистическа партия, Живко Желязков и Георги Недев от ГЕРБ, само че те по този начин и не стигнаха до Парламента).

Благодарение на феномена народен представител от регион Бургас обаче стана Ангел Исаев от Движение за права и свободи. Той не извърши волята на партията да се откаже от извоюваното депутатско място, беше изключен от партията и стана самостоятелен. Бившият кмет на село Рудник Ангел Исаев е народен представител със приблизително обучение, който не взе участие в нито една парламентарна комисия, за 3 години и 4 месеца е задал единствено един въпрос на министър, взел участие е в правенето на един единствен законопроект и не приказва от парламентарната естрада. На журналистически въпрос какво работи като народен представител, Ангел Исаев дава отговор: " В какъв смисъл какво работя? "

Водачите на листата на Движение за права и свободи в Бургас Камен Костадинов и Дурхан Мустафа пък поеха отговорност за отхвърли на Исаев да се подчини на партията, като се отхвърлиха да заемат мястото на втория депутатски мандат, извоюван в региона. Така в Парламента влезе третият в листата на Движение за права и свободи - Севим Али.

Четирима души от регион Велико Търново отстъпиха своето право да бъдат депутати - Георги Недев, щото имал свои проекти за бизнес, Любомира Попова (областен шеф на града), учителката Даниела Арабаджиева (предпочита да е ръководител на общинския съвет в Лясковец), хирургът Николай Стойнов (предпочита да е общински съветник). Всички те отстъпиха своето място в интерес на 7-ия в листата - Станислав Стоянов, притежател на рекламна организация, усвояваща добре публични поръчки.

Ако това не е замяна на избор и безусловно неглижиране на преференциите - здраве му кажи.

Четирима души от регион Хасково също се отхвърлиха да заемат едно депутатско място в ГЕРБ. Това са пенсионираният пожарникар Валентин Ангелов, зам.-министърът Жечо Станков и още две персони, станали известни през последните месеци. Дръжте се да не паднете! Едната личност е, забележете - основният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Може би не сте знаели, само че Ангел Кунчев е политик от ГЕРБ, отказал да стане народен представител в това 44-о Народно заседание и избрал да бъде основен държавен здравен контрольор.

Другата личност, която се оказа политик от ГЕРБ е дамата, която повече от месец не може да откри и да покаже сребърния ритон за над милион и половина лв., конфискуван от Божков - това е директорката на НИМ Бони Петрунова. Тя също се отхвърля от депутатското място в интерес на чак 10-ия в листата на ГЕРБ в Хасково - Митко Полихронов.

Четирима души от регион София-23 също се отхвърлиха да станат депутати и да заемат мястото на вездесъщия Данаил Кирилов, станал министър. На тяхно място влезе 14-ата в листата на ГЕРБ - 70-годишната Лиляна Радева. Дано госпожата да е добре след конференцията на ГЕРБ, тъй като възрастните хора не трябва да се излагат доста на слънце.

Особено забавен е и казусът с Гурко Митев от Българска социалистическа партия. Той отхвърли да стане народен представител в най-висшата държавна институция и предпоче да остане кмет. Кмет… на пазарджишкото село Дубровница.

Но кулминационната точка е пресният случая с партия “ВОЛЯ-Българските родолюбци ". Наскоро депутатът от “ВОЛЯ " Андон Дончев напусна по неразбираеми аргументи Парламента и на негово място трябваше да влезе 3-ят в листата на партията от регион Варна. Но 3-ят в листата се отхвърли. Да речем, че един човек може да има някакви аргументи да се откаже от влизане в Парламента.

Но след него се отхвърлят още цели 8 души “български родолюбци ", единствено и единствено да влезе чак 13-ата в листата - очевидно най-достойната българска родолюбка Елена Ангелинина. Явно Елена Ангелинина е доста специфичен човек към днешна дата за Веселин Марешки, откакто, с цел да влезе тя, е трябвало да се откаже дори родственик на водача - 5-ата в листата Диана Марешка.

Това Народно заседание в действителност е като разграден двор. Забележете по какъв начин се развиват нещата в изборен регион Плевен - Ралица Добрева от ГЕРБ става народен представител 3 пъти в това Народно заседание, т.е. три пъти влиза и излиза от Парламента. Първо тя зае мястото на Ивайло Московски, който стана министър. После Московски подаде оставка като министър и се върна като народен представител и Добрева трябваше да напусне Парламента.

После Московски стана банкер и Добрева отново трябваше да се върне на неговото място в Парламента. След това Добрева още веднъж трябваше да напусне, с цел да освободи депутатско място на Цецка Цачева, която подаде оставка като министър. Цецка Цачева обаче се отхвърли и от депутатстването и по този начин Добрева за трети път влезе в Парламента. Разгеле! Само си представям благата родна картинка по какъв начин въпросната Добрева си изнася три пъти багажа от предоставеното й ведомствено жилище в София и по какъв начин три пъти го внася.

Не инцидентно в тези две елементи бях толкоз обстоен в прегледа на случилото се през последните 3 години и 4 месеца в Народното събрание. Този обзор ясно демонстрира за какво българските гласоподаватели напълно разумно желаят различен модел, друга политическа система за избиране на народните представители.

Между другото, в случай че тези депутати от 44-ото Народно събрание бяха излъчени с мажоритарна изборна система в два тура, може би щеше да бъде поискано моето обществено обесване на площада. Но в този момент всичко е наред, щом по този начин оглушително мълчат при тази парламентарна перверзия и политолози, и социолози, и всичколози.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР