В нов федерален обвинителен акт американският сенатор Боб Менендес е

...
В нов федерален обвинителен акт американският сенатор Боб Менендес е
Коментари Харесай

Американският сенатор Боб Менендес е обвинен в приемане на подаръци от Катар

В нов федерален обвинителен акт американският сенатор Боб Менендес е упрекнат в приемане на подкупи от Катар - втората непозната страна, за която се твърди, че е оказвал непозволена помощ.


Последните обвинявания го упрекват в корупционна скица в интервала 2021-23 година

Адвокатът на сенатора от Ню Джърси съобщи, че изказванията на Министерството на правораздаването са " неоснователни " и " странни догатки ".

Менендес, демократ пледира почтен през октомври по обвинявания, че е работил като противозаконен сътрудник на Египет.

Той се сблъска с от ден на ден апели да подаде оставка, в това число от личната си партия, само че до момента отхвърляше да се отдръпна.

В обвинителния акт, показан на 2 декември се твърди, че Менендес е приемал дарове, в това число билети за автомобилни надпревари, в подмяна на мнения, които хвалят катарското държавно управление.

Документът не съдържа нови обвинявания, само че включва нови детайлности за неговите и хипотетичните закононарушения на съпругатаму - Надин Менендес.

Г-жа Менендес, която също е упрекната в същата хипотетична скица за рушвет и изнудване, също не се признава за отговорна.

Трима предприемачи от Ню Джърси, посочени в делото, също отхвърлиха обвиняванията.

Последното обвиняване удължава периода на хипотетичния скрит план с една година и включва времето, през което той е бил ръководител на сенатската комисия по външни връзки - пост, който той напусна след повдигането на първичните обвинявания през септември.

70-годишният Менендес отхвърля да е направил каквото и да било нарушаване./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР