В нов документален филм със заглавие Pretty Baby: Brooke Shields“

...
В нов документален филм със заглавие Pretty Baby: Brooke Shields“
Коментари Харесай

Да пораснеш твърде рано: Брук Шийлдс за изнасилването и живота с майка алкохоличка

В нов документален филм със заглавие „ Pretty Baby: Brooke Shields “ Брук Шийлдс приказва за мъчителни тематики от живота си. Сред тях са с ложните връзки с майка ѝ, сексуализирания ѝ облик в детска възраст и по какъв начин е станала жертва на обезчестяване .

Премиерата на лентата за живота на актрисата беше на втория ден от филмовия фестивал за без значение кино Сънданс в петък .

„ Pretty Baby: Brooke Shields “ изследва ужасяващата сексуализация на Шийлдс , почнала на 9-годишна възраст , последвалата кариера на супер модел и актриса и въпроса, който Брук желае да сложи през днешния ден: какво обществото чака от дамите.

Бившият супермодел не разкрива самоличността на индивида, който е я насилил полово. Тя споделя, че това се е случило скоро откакто приключва лицей.

Брук е познавала мъжа и е считала, че отива на работна среща , с цел да обсъдят присъединяване ѝ в нов филм. Мъжът я поканил в хотела си, потвърждавайки, че ще ѝ извика такси от стаята. Вместо това обаче я атакува, споделя тя.

„ Не се борих толкоз много… Просто изцяло се вцепених “, спомня си Шийлдс в документалния филм. „ Мислех, че едно „ не “ трябваше да е задоволително. И просто си помислих „ остани жива и се измъкни “. “

След случая Брук си спомня, че се е обадила на собствен другар, който бил безапелационен: „ Това е обезчестяване “ . Тя обаче н е желала да повярва в това и с години не приказва обществено за случая.

Във кино лентата Брук приказва за случаите, в които е била представяна като полов обект, макар че е била към момента дете . Тя си спомня за провокативна разголена фотосесия, която снима на 10-годишна възраст , както и за появяването като малолетна продажница във кино лентата „ Pretty Baby “ ( " Хубавицата ", от 1978 г.), когато е единствено на 11 .

Показани са и спорни реклами на дънки на Calvin Klein, в които тя взе участие. По това време Шийлдс е на 15 години .

След като изживява международна популярност като тийн модел, Брук следва в Принстън и се завръща към киното, откакто се дипломира – което води до срещата с хипотетичния ѝ изнасилвач .

Филмът, който завоюва овациите на Шийлдс в Сънданс, разказва още манията на медиите по нейната непорочност , алкохолизма на нейната майка и някогашен управител Тери и първия брак с тенис звездата Андре Агаси.

Проблемът на майка ѝ с алкохола става обичана тематика на таблоидите при започване на 80-те. Това кара Брук да съзрее по-рано от останалите деца.

В документалния филм Шийлдс споделя, че се е чувствала виновна да резервира майка си жива. Актрисата Лора Лини, с която са приятелки от детството, си спомня, че тя и Брук се криели из стаите, когато Тери се прибирала пияна и я чакали да припадне , преди да се покажат.

 Брук Шийлдс Getty

През 1999 година Шийлдс се омъжва за тенис звездата Андре Агаси. Него тя разказва като тъкмо толкоз „ контролиращ “, колкото и майка ѝ.

След сватбата Брук наема хора, които да опразнят офиса, в който с майка ѝ работят. Намирайки мястото празно, Тери схваща, че е уволнена като управител на щерка си. През 2012 година тя умира, откакто от години страда от деменция .

Никога не се възстановяваш от загубата на родител “, сподели Шийлдс пред Variety Studio по време на фестивала Сънданс. „ Освен това се сбогувах с нея всякога, когато пиеше. Тя не беше там. [...] Тъжно ми е, че тя пропуща това. “
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР