В нощта срещу събота, 10 юни, украинската отбрана е свалила

...
В нощта срещу събота, 10 юни, украинската отбрана е свалила
Коментари Харесай

Кървав нощен удар на руснаците по Одеса: Трима са загинали, 26 - ранени

В нощта против събота, 10 юни, украинската защита е свалила в небето над Одеса осем ударни дрона камикадзе, изстреляни от руснаците.

Прехванати са били и противников ракети, заяви в Телеграм Серхий Братчук, началник на Обществения съвет на Одеската регионална военна администрация.

 

" В небето над Одеса през нощта силите за защита унищожиха осем дрона камикадзе и две противников ракети. Отломки от свалените " Шахеди " попаднаха в жилищна постройка и повредиха няколко здания наоколо. Трима души са починали, а 26 са ранени и потърпевши в друга степен. Сред тях имаше две деца и бременна жена ", се споделя в известието.

 

Според него една съветска ракета е блъснала крайбрежието в Одеска област и трима души са били ранени от отломките и взривната вълна.

По-късно Наталия Хуменюк, говорителка на Оперативното командване " Юг ", съобщи, че силите за противовъздушна защита на Украйна са отстранили осем безпилотни летателни апарата вид " Шахед " по време на нощен удар на руснаците в Одеска област. Говорителката удостовери, че трима души са починали, а 26 са получили разнообразни пострадвания и телесни повреди.

 

По-късно Държавната работа за изключителни обстановки сподели фотоси, на които се виждат последствията от смъртоносния съветски удар по Одеса.

 

През нощта на 10 юни в Одеса се чуха детонации. По-късно ОК " Юг " заяви, че е имало въздушна борба, при която са били отстранени всички противников дронове камикадзе.

 

Отломки от един от дроновете са попаднали в апартамент, намиращ се в жилищна постройка, като провокирали пожар на повърхност от 50 кв. м. Огънят е бил сподавен.

 

Освен това стана известно, че гърмежът е развалил няколко жилищни блокове към мястото, където са попаднали отломките от дрона. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР