В нощта срещу понеделник в енергийно съоръжение в Белгородска област

...
В нощта срещу понеделник в енергийно съоръжение в Белгородска област
Коментари Харесай

Дрон удари енергиен обект в Белгородска област

В нощта против понеделник в енергийно оборудване в Белгородска област е избухнал пожар .

Според губернатора на Белгородска област Вячеслав Гладков в канала му в Telegram случаят е станал в Белгородска област. По думите му пожарът е зародил в резултат на стартиране на взривно устройство от безпилотен летателен уред.

" Едно от енергийните уреди в Белгородска област е в пламъци. Предварителната причина за пожара е взривно устройство, пуснато от безпилотен летателен уред. Няма потърпевши . Няма спиране на работата на потребителите. Оперативните служби работят на мястото ", писа Вячеслав Гладков.

Както е известно, бойци от Руския доброволчески корпус и Легион " Свобода на Русия " са направили през уикенда редица нападения на съветска територия, преминавайки през границата.

В неделя те обявиха, че са навлезли в предградията на Шебекино. По-късно стана известно, че са завладели двама бойци от съветската войска в Нова Таволжанка. Бойците записаха послание към Гладков, в което му оферират да разменят бойците против опция да " поговорят за ориста на Русия ".
 ISW: Руски партизани взели пленници в Белгород
ISW: Руски партизани взели пленници в Белгород

Руският губернатор отхвърля да преговря

Областният шеф дал отговор, че е подготвен да се срещне, само че показал друго време и място. В резултат на това срещата не се състояла .

По-късно се появи нов видеоклип на бойците на РДК, в който те обявиха, че броят на пленниците се е нараснал. Те обявиха, че ще ги предадат на Украйна за замяна.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР