В нощта срещу 7 октомври е задействана противовъздушната отбрана в

...
В нощта срещу 7 октомври е задействана противовъздушната отбрана в
Коментари Харесай

Атака на дрон срещу Москва: обявен е планът „Килим на летищата в столицата

В нощта против 7 октомври е задействана противовъздушната защита в Московска област на Руската федерация. Това съобщи кметът на Москва Сергей Собянин в своя Telegram канал.

Според Собянин в градския регион Истра е била отблъсната офанзива на дрон, който се е насочил към Москва.

" По предварителни данни няма вреди или жертви на мястото, където са паднали отломките. Специалисти от службите за незабавна помощ работят на мястото ", написа служителят.

По-късно Министерството на защитата на Руската федерация потвърди атаката на БЛА против Московска област. Агенцията упрекна Украйна за офанзивата.

„ Безпилотният летателен уред е погубен от дежурни системи за Противовъздушна отбрана “, оповестиха от Министерството на защитата.

Каналът Mash Telegram съобщи, че проектът „ Килим “ е разгласен на столичното летище Внуково. Най-малко девет полета бяха пренасрочени и още два анулирани. Закъснения на самолети се следят и на летищата Домодедово и Шереметиево.


В Москва имаше забавяне на полетите

Припомняме, че на 29 август президентът на Руската федерация на авиацията с общо предопределение Сергей Минигулов съобщи, че за съветските водачи на дребни самолети е станало по-трудно да летят към Москва поради офанзиви с дронове.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР