В нощта на един от най-светлите християнски празници – Великден,

...
В нощта на един от най-светлите християнски празници – Великден,
Коментари Харесай

Почина великият баскетболен треньор Станислав Бояджиев

В нощта на един от най-светлите християнски празници – Великден, българският баскетбол загуби едно от огромните си имена. След малко тежко боледуване на 74-годишна възраст ни напусна Станислав Бояджиев, оповестяват от БФБаскетбол.

Името му ще остане постоянно в спомените и сърцата на почитателите на играта както с триумфите му като играч, по този начин и с върховете му като треньор.

Славчо, както бе прочут измежду другари и сътрудници, има добра кариера като баскетболист. Като състезател пет пъти печели купата на България, а с националния тим играе на Олимпийските игри в Мексико през 1968 година

По-голяма популярност обаче жъне като треньор. Още напълно млад, той поема женския тим на „ Левски Спартак “ и го води към едни от най-големите триумфи на клубния баскетбол в 100-годишната история на играта в България. Начело на „ сините “ той е в основата на спечелването на Купата на европейските шампионки през 1984 година Под негово управление отборът победи два пъти с купата „ Лиляна Ронкети “ – през 1978 и 1979 година Освен това на сметката му са шест Купи на България и пет трофеи на страната.

След края на кариерата си дълги години продължи да работи за развиването на българския баскетбол, като изпълняваше длъжността Директор Женско направление към БФБаскетбол. Неговото сладкодумие ще ни липсват постоянно!

Поклон пред светлата му памет!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР