В нощта на 8 май руските въздушно-космически сили нанесоха серия

...
В нощта на 8 май руските въздушно-космически сили нанесоха серия
Коментари Харесай

Безпрецедентни удари по Киев! Това е най-голямата атака на дронове от началото на войната

В нощта на 8 май съветските въздушно-космически сили нанесоха серия от масирани удари по Украйна. По последни данни най-мощните удари са регистрирани както в тиловите региони на Украйна, по този начин и в огромните градове: Часов Яр, Одеса, Киев и други

Сред изумените цели са летището Школни (именно оттова изхвърчат БПЛА-камикадзе към Крим), мостът към Затока и складовете за муниции.

Отбелязва се, че масираният удар на въоръжените сили на РФ е нанесен благодарение на дронове-камикадзе, както и с ракети Х-22.

Прави усещане, че в последно време Киев е подложен на най-масираната офанзива от дронове-камикадзе. Кадри от последствията от стачката се популяризират онлайн.

Според изказването на кмета на Киев Виталий Кличко минимум 60 БЛА са изстреляни в столицата и покрайнините, като 36 от тях са изстреляни единствено в Киев. В същото време Кличко твърди, че всички безпилотни самолети са били свалени от силите за Противовъздушна отбрана на Въоръжените сили на Украйна.

Повредите на инфраструктурата обаче не могат да бъдат избегнати, а останките от БПЛА нанесоха обилни вреди на инфраструктурата на града. Това са обществени обекти и многоетажни здания в Святошинския регион на Киев, пише Avia.Pro. Освен това петима души са ранени.

По предварителна информация фрагменти от ракета са паднали в двора на частна къща в Голосеевския регион на Киев и са провокирали пожар. В квартал Шевченковски бяха открити фрагменти на пътното платно.

Руският пълководец Александър Сладков, разяснявайки офанзивите на съветските въоръжени сили, сподели, че това е още едно доказателство, че съветската войска към момента има какво да победи, с цел да нанесе масирани удари против Украйна. Разузнаването също работи интензивно и затова „ отсам и дългият лист от цели с координати “.

Прави усещане, че съветските управляващи и военното управление към момента не са коментирали ударите.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР