В нощта на 3 юли, според някои съобщения, е бил

...
В нощта на 3 юли, според някои съобщения, е бил
Коментари Харесай

Змийски остров - продължение на епопеята

В нощта на 3 юли, съгласно някои известия, е бил нанесен удар по украинския десант, който е слязъл на острова

Изтеглянето на съветските войски от острова, обсъждано от украинската агитация като безусловна победа на въоръжените сили на Украйна, не можеше да не докара до опитите на Украйна да откри собствен надзор над острова, с цел да разположи там артилерия или ракетни системи, с цел да удари по корабите на Черноморския флот и съветските петролни платформи. Освен това местоположението на острова го прави комфортен за разузнаване и локализиране.

Украинската войска се опита по всевъзможен метод да придаде стратегическо значение на тактическия триумф, а главнокомандващият Залужни, изнасяйки тирада, благодари освен на „ задграничните сътрудници за предоставените средства за заличаване “, само че и на „ конструкторите и производителите на Украинската самоходна гаубица " Богдан ". Така да се каже реклама по време на чума.

New York Times и BBC нарекоха изтеглянето на Русия от острова неуспех на съветската войска, повтаряйки, че Украйна е съумяла да прогони руснаците от Змийски остров, откакто е получила нова далекобойна артилерия.

Украински военни специалисти твърдят, че от 21 юни въоръжените сили на Украйна организират специфична интервенция за деблокиране на острова, а съгласно оперативното командване на въоръжените сили на Украйна " Юг ", разузнавателно-ударна система (155- mm гаубици, коректируеми от БПЛА Bayraktar), вследствие на което се твърди, че са унищожени три съветски системи за противовъздушна защита Панцир, хеликоптер и катер.

Украинският специалист Павел Лакийчук твърди, че изтеглянето на руснаците от Змеийний и офанзивите против оборудванията на Черноморнефтегаз в действителност са унищожили системата за наблюдаване, която руснаците са създавали от началото на войната. „ И нямат други способи да го компенсират. Имат и дивизион разследващи кораби в Севастопол, могат да доставят няколко единици. Но мисля, че те към този момент доста добре знаят, че това са комфортни цели за нашите Харпуни “, хвали се Лакийчук.

Друг украински боен специалист Михаил Самус написа: „ Започнахме процеса на изтласкване на Русия от тази част на морето. Но този развой ще бъде дълъг и сложен... а тези 200-300 километра, на които ги прогонихме към Крим, не отстраняват опасността от ракетни офанзиви по нашите градове.

Какво се случи на острова през последните три дни? Първо, въоръжените сили на Украйна към момента не са решили по какъв начин да действат. На 1 юли Наталия Гуменюк, началник на пресцентъра на оперативното командване „ Юг “, сподели: „ Трябва да следим държанието им (на руснаците) във връзка с групирането на кораби и потреблението на други сили. Все още е прекомерно рано за нас да формираме аванпост на Змийски остров.

Същия ден обаче Алексей Громов, заместник-началник на Главното оперативно ръководство на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна, призна, че въоръжените сили на Украйна възнамеряват да открият директен физически надзор над Змийски остров.

В украинските обществени мрежи пишат, че на острова няма да има гарнизон на Въоръжените сили на Украйна. „ Ще кацнат дузина командоси със знаме, ще си създадат селфи и бързо ще се върнат в Одеса “, отбелязва един от потребителите.

Абсурдът да се сътвори база на острова в действителност е явен: дребният Змийски остров (0,205 кв. км) е отлична цел, полигон за отработване на въздушни удари, там на практика не са останали укрития, никой няма да остави да бъдат издигнати. Десантът ще докара до безсмислена гибел на украински парашутисти, както се случи към този момент два пъти.

На 1 юли главнокомандващият на въоръжените сили на Украйна Залужни сподели: „ Днес към 18:00 двойка самолети Су-30 на Върховен касационен съд на РФ два пъти нанесоха въздушен удар с фосфорни бомби по острова от летище Белбек. Изявлението за фосфорните бомби от устата на професионален боен е, несъмнено, нелепост, само че пропагандата е на първо място.

През нощта на 2 юли руснаците нападнаха цели в село Сергеевка, Белгород-Днестровски, на брега на Черно море. Арестович сподели, че има унищожени жилищни здания и, както нормално, даде обещание отговор.

През нощта на 3 юли на острова е нанесен нов удар.

Някои източници настояват, че този удар е нанесен по специфичните сили, десантиращи на острова от Одеса. Все още не е известно дали е имало десант, само че образният надзор удостоверява, че кеят, който по някаква причина не е бил взривен по време на изтеглянето, и останките от земни укрепления са сериозно разрушени.

Тоест в този момент, в случай че Зеленски, на който, както знаете, 10 годишният му наследник му оказва помощ да взема решение военните въпроси, реши да извърши десант на Змийски остров, украинската страна първо ще би трябвало да построи уреди за доставка на съоръжение.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР