В нощта на 29 март Сатурн и Луната преминаха през

...
В нощта на 29 март Сатурн и Луната преминаха през
Коментари Харесай

Мъж засне “срещата” между Луната и Сатурн със Samsung Galaxy S8

В нощта на 29 март Сатурн и Луната минаха през фаза, която от Земята наподобява като самобитна " среща " сред двете галактически тела.

Ние, както и доста други нищо не подозиращи индивиди, сме проспали случката, само че южноафриканският фотограф Грант Питърсън е прекарал нощта безсънен, като е съумял да направи в действителност неповторими фотоси.

Кадрите наподобяват извънредно детайлни и даже не бихме предположили, че са направени с към този момент остаряващия Samsung Galaxy S8. Питърсън е съумял да прикрепи телефона си към телескоп Skywatcher 8 и по този начин е постигнал детайлно доближаване на изображението.

Интересното е, че южноафриканецът даже не е потърсил високо място отвън града, с цел да избегне светлинния звук, а просто е опънал телескопа в задния двор на дома си.

За всеобща наслада фрагментите са публично притежание и всеки може да им се порадва, разглеждайки профила на Питърсън в Twitter, където гъмжи от още впечатляващи галактически фотоси, снимани със същата настройка от телескоп и Galaxy S8. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР