В нощта на 2 август на страницата на заместник-ръководителя на

...
В нощта на 2 август на страницата на заместник-ръководителя на
Коментари Харесай

Медведев: Грузия ще стане част от Русия, Казахстан е изкуствена държава

В нощта на 2 август на страницата на заместник-ръководителя на Съвета за сигурност на Руската федерация Дмитрий Медведев в обществената мрежа „ ВКонтакте “ се появи обява, в която се споделя, че Русия ще нападне Грузия, а в Казахстан е бил осъществяван „ геноцид против руснаците “.

Няколко минути по-късно обявата беше изтрита, написа „ Медуза “. До момента Медведев не е коментирал дали става въпрос за хакерска офанзива. „ Ще продължим идната акция за възобновяване на границите на нашата татковина, които, както знаете, не свършват на никое място “, написа Медведев, съгласно който Русия ще победи Украйна, а по-късно ще нападне още самостоятелни страни.

На 24 февруари съветската войска, по разпореждане на Владимир Путин, стартира пълномащабна непредизвикана война против Украйна, която продължава и до през днешния ден. Руската окупаторска войска търпи големи загуби в Украйна в човешка мощ и военна техника. Режимът на Путин не получи поддръжка за тази експанзия, в това число и от Казахстан, който не признава независимостта на самопровъзгласилите се „ републики “ ДНР и ЛНР. Медведев си разрешава още веднъж да заплашва самостоятелни страни, а това е нов опит режимът на Путин по принудителен метод да разшири сферите си на въздействие, които Русия загуби през последните десетилетия.

В обявата се споделя, че преди 1801 година страна като Грузия не е съществувала и тя се е появила единствено в рамките на Руската империя. „ Северна и Южна Осетия, Абхазия и останалите територии на Грузия могат да бъдат обединени единствено като част от една страна с Русия “, се споделя в известието. В обявата има и няколко думи за Казахстан: това е „ изкуствена страна “ и „ някогашна съветска територия “, а управляващите в страната презаселват разнообразни етнически групи, което „ може да се класифицира като геноцид “. „ Няма да си затваряме очите за това. Докато руснаците не дойдат там, няма да има ред “, приключва известието.

Кремъл употребява думи като „ геноцид “, в това число в Украйна, с цел да оправдае своята експанзия, въпреки че няма доказателства за осъществяването на подобен. От друга страна, доказателствата за осъществяване на военни закононарушения от страна на съветската войска, са многочислени. В Украйна са събрани доказателства за осъществяване на 24 632 военни закононарушения от Русия, в това число убийството на 358 деца.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР