В Норвегия над 120 пътници и основната част от екипажа

...
В Норвегия над 120 пътници и основната част от екипажа
Коментари Харесай

Над 120 души на круизен кораб са поставени под карантина в Норвегия

В Норвегия над 120 пасажери и главната част от екипажа на круизния транспортен съд "Сий дрийм -1 " (Sea Dream 1) са сложени под карантина в каютите си след откриването на ковид у датски екскурзиант, който е пътувал с плавателния съд при започване на месеца, заяви норвежката осведомителна организация, представена от ТАСС.

Според компанията-оператор екскурзиантът не е показал признаци на COVID-19, до момента в който е бил на борда, а на 2 август се е върнал в Дания, където е дал позитивен тест. След няколко дни той ще бъде тестуван още веднъж.Тази нощ "Сий дрийм 1 " е дебаркирал край Будьо, където ще бъдат подложени на проби всичките 85 членове на екипажа. Забранено е и те, и пасажерите да слизат на брега.

Норвегия лимитира круизите поради огнището на COVID-19 на транспортен съд

В началото на седмицата управляващите в Норвегия ограничиха круизните плавания, откакто инфекцията избухна на кораба "Роалд Амундсен ", благосъстоятелност на най-голямата компания от сектора в страната "Хюртигрютен " (Hurtigruten). Забранено бе в течение на две седмици кораби с над 100 пасажери на борда да стопират в норвежки пристанища и да пускат на брега пасажери и хора от екипажа. Компанията приключи своите круизи., отбелязва БТА
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР