В нормални времена огромна вълна от фенове, облечени в червено-бялото

...
В нормални времена огромна вълна от фенове, облечени в червено-бялото
Коментари Харесай

Исторически финал, закъснял с 350 дни

В естествени времена голяма вълна от почитатели, облечени в червено-бялото на Атлетик и синьо-бялото на Реал Сосиедад, щяха да тръгнат на 900-километрово пътешестване от Крайния север на Иберийския полуостров до Крайния юг, с цел да запълнят до краен лимит 60-хилядния стадион " Ла Картуха ". Пандемията от COVID-19 обаче няма да разреши последователите на двата огромни противника да се радват на този исторически миг - за първи път Атлетик и Реал Сосиедад ще играят край за Купата на краля.

Всъщност това е борба за трофея от предишния сезон 2019/20. Той беше очакван да се състои на 18 април 2020-а, само че действителността е, че той ще се организира 350 дни по-късно. Датата бе пренасрочена с вярата, че в последна сметка ще може по трибуните да има почитатели, защото ентусиастите на двата тима скоро не са имали толкоз специфичен мотив.
 Кака: За Модрич футболът е като танц
Кака: За Модрич футболът е като танц

" Много мъчно е да се играе по този начин "

Най-големият куриоз е, че този край от миналогодишното издание на Купата на краля идва единствено 2 седмици преди решителния конфликт за трофея от тази акция. В него още веднъж ще взе участие Билбао (б.р. - противник е Барселона), което значи, че " червено-белите " баски могат да запишат феноменално достижение, което не е виждано в историята - да завоюват шампионата два пъти в границите на 15 дни. Атлетик има доста триумфи в надпреварата. Клубът победи в първото издание през 1903-а, а общо е вдигал купата 23 пъти. За последно обаче това се случи преди цели 37 години - през 1984-а, когато побеждават точно каталунците. Сблъсък, който е увековечен от всеобщо сборичкване, в което взе участие и Диего Марадона.

Билбао е постоянен участник във финалите в последно време, откакто загуби 3 пъти от Барселона през последните 12 години. Големият противник Реал Сосиедад има единствено 2 трофея от шампионата. За последно това се случи при Джон Тошак през 1987-а, а за отбора това е първа поява на край от 1988-а насам.
 Лукас Васкес ще продължи кариерата си в Англия
Лукас Васкес ще продължи кариерата си в Англия

Байерн (Мюнхен) също следи обстановката към играча

Атлетик има повече опит в шампионата, а също така получи честен подтик, откакто през този сезон удари Реал (Мадрид) и Барса, с цел да завоюва Суперкупата на Испания. От своя страна обаче Сосиедад взе визитата си на " Сан Мамес " в Ла Лига в навечерието на Нова година с 1:0. Тогава Реал контролираше събитията от първата до последната минута, а Билбао не насочи нито един прецизен удар.

Това проваляне докара до уволнението на Гаиска Гаритано, а на негово място пристигна Марселино. Бившият треньор на Валенсия, Виляреал и Севиля възроди Атлетик, а само Барса и Атлетико Мадрид са ги победили в този интервал. Интересното е, че Марселино е последният човек, който е извел тим до успех в Купата на краля. През 2019-а той беше отпред на Валенсия при успеха с 2:1 над Барселона във финала.

Очаква ни миг, който ще пренапише историята на шампионата. А от двата тима са пределно стимулирани да стигнат до купата.

" Би било особено да побеждаваме, тъй като за последно това се случи на Атлетик преди доста време. Дори не съм бил роден ", съобщи асът на Билбао Инаки Уилямс. Звездата на Реал Сосиедад Давид Силва пък показа: " Това са мачове, за които мечтаете, когато сте малко дете. Гледал съм доста баски дербита по трибуните и малкия екран. Сега имам шанса да играя на исторически край. Би било необикновено да спечелим ".
 Каземиро: Модрич е съвсем на същото равнище като Зидан
Каземиро: Модрич е съвсем на същото равнище като Зидан

" Тези играчи виждат неща, които даже не виждаме на повторения "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР