В Никарагуа продължават протестите срещу правителството на президента Даниел Ортега,

...
В Никарагуа продължават протестите срещу правителството на президента Даниел Ортега,
Коментари Харесай

Нови протести и нови жертви в Никарагуа

В Никарагуа не престават митингите против държавното управление на президента Даниел Ортега, съобщи Асошиейтед прес.
Вчера в няколко града се стигна до конфликти сред стачкуващи, от една страна, и служители на реда и членове на младежката сандинистка организация, от друга. Протестиращите палеха гуми и изграждаха барикади. Двама души са били убити, а десетки - ранени.

В обществените медии протестиращи публикунаха видеозаписи с двама души, явно убити в главата по време на проява в град Масая, на 30 километра югоизточно от столицата Манагуа. Червеният кръст удостовери в изказване, че има два смъртни случая.
Съобщава се, че в с изключение на в Масая митинги е имало в Чинандега, Гранада, Леон, Манагуа, Ривас, Естели и Матагалпа.

Антиправителствените демонстрации в Никарагуа, провокирани от неодобрение от промени в обществената система, започнаха предишния месец и прераснаха в апели за оставка на президента сандинист.

Даниел Ортега през вчерашния ден направи малко послание към никарагуанците, описвайки събитията в Масая като мъчителни и призовавайки за прекъсване на насилието.
Вицепрезидентката Росарио Мурильо, която е брачна половинка на Ортега и представител на кабинета, сподели, че държавното управление е според да стартира допустимо най-скоро народен разговор с посредничеството на Католическата черква.

Според правозащитна организация 63 души са били убити по време на митингите в Никарагуа до през вчерашния ден.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР