В никакъв случай пътят, който изминахме не беше кратък и

...
В никакъв случай пътят, който изминахме не беше кратък и
Коментари Харесай

Борисов обяснил на Дикме, че заигравката на ГЕРБ с Доган е заради ``надпартийни интереси`` |

„ В никакъв случай пътят, който изминахме не беше къс и лек. Ние водихме диалози още преди два месеца с партии от десния политически набор. Желаехме да има представители на всички етноси в листите. ГЕРБ е единствената политическа групировка, която даде опция на избираеми места да бъдат посочени такива хора ”. Така изясни решението си за поддръжка на ГЕРБ на изборите водачът на гражданско придвижване ДЕН Мехмед Дикме.

На въпрос по какъв начин гледа на упреците, че е заявявал, че ГЕРБ заиграва с Движение за права и свободи, а в този момент поддържа партията, той сподели:

„ Споделял съм го. Не единствено аз, цялото управление имахме персонално няколко диалога с премиера Бойко Борисов. Аз самият попитах кое е наложило това отношение персонално към Доган. Приех неговото пояснение, че е в полза на страната за приемането на някои решения в Народното събрание. Има някои неща, които са по-важни от теснопартийните ”, сподели още той пред Нова телевизия.

Дикме беше безапелационен, че не е склонен на взаимоотношение с Доган.

„ Това, че постигнахме единодушие за общи дейности на парламентарните избори дава отговор дали ГЕРБ ще работи по някаква линия с Доган. Нашето наличие е отговор на всички спекулации, че оттук насетне ГЕРБ и Бойко Борисов няма път и не може да работи с Доган ”, съобщи още водачът на гражданско придвижване ДЕН.

Дикме разяснява и присъединяване на Делян Пеевски на идния парламентарен избор.

„ Движение за права и свободи без Пеевски ще бъде радикално друго. Дали Движение за права и свободи, разграничавайки се от него, ще търси нов облик, с който да бъде допустим сътрудник - персонално се колебая. Проблемът с Движение за права и свободи не е Пеевски, той е над него - индивидът, който разпределя порциите и възприема властта като баница ”, сподели още Дикме.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР