В Нидерландия обмислят подновяване на футболното първенство, след като тази

...
В Нидерландия обмислят подновяване на футболното първенство, след като тази
Коментари Харесай

Шепнене вместо пеене по трибуните в Нидерландия

В Нидерландия обмислят възобновяване на футболното състезание, откакто тази седмица не бе регистриран нито един смъртен случай, обвързван с COVID-19. Някои от ограниченията ще бъдат разхлабени от 1 юли, разгласи и министър председателят Марк Рюте. А те касаят и футбола. Правителството счита да допусне аудитория на стадионите, само че с изискване – да не вика или пее, а вместо това да шепне.

" В противоположен случай оборудванията още веднъж ще бъдат затворени – сподели Рюте. - Изследванията демонстрират, че в случай че викате или пеете, възможностите вирусът да се популяризира, даже и навън, са доста огромни. Вземете си свирки и ги надувайте, когато поискате. Може да прошепнете " ура ", когато вкарат гол, само че не повече. Зная, че звучи извънредно, само че... "

Разбира се, феновете би трябвало да съблюдават обществена отдалеченост от метър и половина, което на процедура значи, че стадионите ще бъдат запълнени на една трета.

Запалянковците обаче се възпротивиха. " Това даже не можем да си го представим – разгласи Жак Ван Леувен, представител на Асоциацията на почитателите. - Именно тези страсти вършат футбола на стадиона толкоз хубав – овации, пеене, танци, от време на време и хули. Всичко става автоматизирано. Не мисля, че можем да го спрем по някакъв метод. "

През март хор от 60 души във Вашингтон направи подготовка, спазвайки нужната отдалеченост и дезинфектиращи средства за ръце. Три седмици по-късно 45 от хористите бяха диагностицирани с ковид, от тях трима постъпиха за лекуване в болница, а други двама починаха. Именно този случай е един от причините, на който държавното управление на Нидерландия се базира, с цел да наложи необикновената възбрана. Оказва се, че частиците, които изхвърлят пеещите и викащите, се популяризират по-далеч от един или два метра.

А множеството от клубовете не знаят по какъв начин при позволен потенциал от 1/3 с аудитория на стадиона, кой да изберат да пуснат. Защото точно толкоз са почитателите с абонаментни карти.

" Труд "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР