В Нидерландия и Шотландия може да последват челния пример на

...
В Нидерландия и Шотландия може да последват челния пример на
Коментари Харесай

Нидерландия и Шотландия може да последват примера на Белгия

В Нидерландия и Шотландия може да последват челния образец на Белгия и да вземат решение шампионатите да не завършат. Всички футболни шампионати в Европа, без този на Беларус, са спрени поради пандемията, породена от ковид и няма никаква изясненост по кое време ще е допустимо да бъдат възобновени.
 Край на сезона в Белгия, Брюж е първенец
Край на сезона в Белгия, Брюж е първенец

До решението се стигна след гласоподаване на борда на шефовете на Jupiler Pro League

Вчера белгийците взеха решение, че шампионата няма да приключи, а за извънредно се настоящето класиране. Брюж беше избран за първенец, като бяха разпределени и участниците в евротурнирите. Решение обаче не беше взето по отношение на изпадащите и изкачващите се в горна дивизии.

Ден по-рано от УЕФА оповестиха, че приоритет е довеждане докрай на шампионатите из Европа. След решението в Белгия от европейската футболна централа пуснаха писмо, в което намекнаха, че може да не позволен до присъединяване в Европа тимове от страни, където шампионатът не се е доиграл.

В Нидерландия към този момент мислят за същия вид. Техническият шеф на Аякс Марк Овермарс съобщи, че " шампионата е мъртво " и изобщо не би трябвало да мисли за възобновяване на шампионата. Аякс води с 56 точки, колкото и АЗ Алкмаар. Головата разлика обаче е в интерес на отбора на Овермарс.

Шефовете на футбола в Шотландия се събират на среща в понеделник и тогава ще обсъдят разновидностите. Един от тях е да бъде последвана Белгия, което ще значи, че Селтик ще бъде разгласен за първенец. Сред предложенията е и такова, при което няма изпадащи, а структурата на шампионата да се промени през идващия сезон.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР