В неотдавнашното си пътуване до Вашингтон, вицепремиерът на Италия Матео

...
В неотдавнашното си пътуване до Вашингтон, вицепремиерът на Италия Матео
Коментари Харесай

Ще стане ли Италия незаменим партньор на САЩ в Западна Европа?

В неотдавнашното си пътешестване до Вашингтон, вицепремиерът на Италия Матео Салвини разгласи желанието на държавното управление му да построи все по-тесни връзки със Съединените щати, като сподели, че американците могат да бъдат сигурни, че Италия е най-верният съдружник на Съединени американски щати в Европа, която е в интервал на турбулентност, написа основаното в Брюксел издание New Europe в материал, показан без редакторска интервенция от организация Фокус.
Наскоро Салвини се показа доста добре на изборите за Европейски парламент и се усеща убеден в вероятностите си скоро да оглави италианското държавно управление като министър председател, откакто неговата евроскептична партия „ Лига “ завоюва първото място на вота в Италия.
След като сполучливо се изправи против истаблишмънта на Европейски Съюз и неговия опит да принуди принудително Италия да се съобрази с драконовския фискален контракт на Европейски Съюз, който възпира растежа и ще остави Италия в несигурност във връзка с основаването на работни места, Салвини към този момент предприе стъпки за реализиране на задачата си за намиране на непосредствен разговор с президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп и да построи ново необятно партньорство с администрацията с вярата, че това ще помогне на Италия да отхвърли зависимостта си от европейските технократи и по този метод ще помогне на стопанската система, третата най-голяма в Европа, да се върне към постоянен напредък след години на натрапен от Брюксел остеритет и криза.
„ В миг, когато институциите на Европейския съюз са нежни и се трансформират доста, Италия желае да бъде най-солидният, ефикасен, пореден и благонадежден сътрудник на Съединени американски щати “, сподели Салвини.
Въпреки, че политикът не съумя да се срещне персонално с президента Тръмп, който той въодушевено и обществено поддържа по време на предизборната акция през 2016 година, Салвини се срещна с две от най-влиятелните персони в Белия дом на Тръмп - вицепрезидента Майк Пенс и държавния секретар Майк Помпео, с които разискаха миграцията, тероризма, Венецуела, Близкия изток и, несъмнено, по-тесните връзки сред Съединени американски щати и Италия .
Понякога Италия възприема внимателна линия в своята външна политика, с цел да откри баланс сред личните си национални ползи и да задържи в някои случаи внезапно антизападни радикални партии, оставайки в сходство със своите съдружници от НАТО. Италианското държавно управление разгневи Американците по-рано тази година, когато реши да не признава водача на венецуелската съпротива Хуан Гуайдо за краткотраен президент в миг, когато към момента не бе ясно дали Гуайдо фактически има поддръжката на обществото.
За разлика от голямото болшинство от сътрудниците си в Европейски Съюз, които наподобява имат желание да се опълчват на Тръмп и американците непременно, макар възходящите достоверни предизвестия по отношение на намесата на китайските разследващи служби в създаването на мобилните мрежи от пето потомство, Салвини разгласи след срещите си с Пенс и Помпео, че италианското държавно управление може да последва образеца на Съединени американски щати и да забрани на Huawei да взе участие в инфраструктурни планове в страната.
" Когато повдигате въпроса за националната сигурност и също по този начин имате споделена визия и споделени полезности със Съединените щати, тогава идва време, когато бизнес покупко-продажбите би трябвало да спрат ", сподели Салвини след своето пътешестване във Вашингтон.
Белият дом неведнъж лобира в Европейски Съюз за възбрана на закупуването на китайско съоръжение за 5G мрежите. Досега Тръмп и американското разузнаване получават безмълвие или открита неприязън макар заканите на Централно разузнавателно управление на САЩ, ФБР и АНС да лимитират обмена на разследващи с техните съдружници, защото с право се притесняват, че Китай може да употребява достъпа до европейските безжични мрежи за шпионаж.
Още от съставянето на съдружното държавно управление в Италия предходната година стана ясно, че Салвини е индивидът на огромните каузи. Визитата може да му е дала по този начин нужната външна поддръжка от най-могъщата страна на света, посредством която да се избави от все по-слабия си съдружен сътрудник, левичарското „ Движение 5 Звезди “, което може да докара до предварителни избори, в които „ Лигата “ ще заеме първото място, както демонстрират анкетите.
Визитата на Саливни във Вашингтон бе следена от близко в Брюксел на фона на опасенията, че той ще успее да откри поддръжка за политиките си и ще успее да построи близка връзка с американците, която убягва на европейските технократи, откогато тектоничните плочи се разместиха с избирането на Тръмп на изборите преди три години.
Малцина са тези, които могат да отрекат обстоятелството, че Салвини към този момент е този, който дефинира дневния ред в Италия – и до избрана степен в целия Европейски Съюз – където той се трансформира във фар за тези страни-членки на Европейски Съюз, които желаят да се откъснат от бюрократичното чистилище, в което се е трансформирал Брюксел.
Посещението на Салвини му оказва помощ да затвърди мястото си в италианската политика и способства за имиджа му на виновен общественик, който проправя нов път за Европа, както и за връзките на Италия със Съединени американски щати.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР