В неотдавнашното си ежегодно обръщение руският президент Владимир Путин сигнализира

...
В неотдавнашното си ежегодно обръщение руският президент Владимир Путин сигнализира
Коментари Харесай

The Hill: Пълномащабна война с Русия не е хипотеза и САЩ трябва бързо да се подготвят

В неотдавнашното си годишно послание съветският президент Владимир Путин алармира за решимостта си да изведе борбата на Москва с Вашингтон на идващото равнище - открита война, която съгласно него Съединени американски щати не могат да завоюват. След като служих като шпионин на Агенцията за отбранително разузнаване по съветската теория и тактика, аз се тормозя, че нашата държавна администрация в действителност е извънредно неподготвена за пълномащабна война с Русия, което наподобява към този момент не е предполагаем сюжет, написа за The Hill Ребека Кофлър, някогашен чиновник на разузнаването на Съединени американски щати.

В инсценираната си сесия с въпроси и отговори с видимо елементарни съветски жители, Путин отговори на въпроси, съвсем несъмнено сложени от Кремъл, по отношение на случая с присъединяване на съветски и английски военни в Черно море на 23 юни. Инцидентът, при който Русия твърди, че гони английски миноносец от водите на Крим, ясно демонстрира, че американската и тази на НАТО военна политика и съветската военна политика са в развой на конфликт, с риска за действителна война - такава, която Кремъл явно счита, че е неизбежна.

Британски военноморски флот плава покрай Крим, който Русия смята за своя суверенна територия след анексирането на украинския полуостров от Путин. Съединени американски щати и НАТО не признават Крим като съветски и настояват, че придвижването на кораба е било в сходство с интернационалното право. Москва обаче преглежда случая като нарушаване на териториалните си води. Руското държавно управление съобщи, че военните са стреляли с сигнален изстрел, с цел да държат английския боен транспортен съд надалеч, изказване, което британците оспорват. Москва също по този начин твърди Запада, че няма да насочва никакво предизвестие, в случай че възприеманата от него суверенна територия бъде нарушена в бъдеще, което значи, че ще непосредствено ще преминат към заличаване. Свидетели сме на готовността на Москва да поема опасности в обстановки, за които счита, че има високи залози. Русия и Съюз на съветските социалистически републики преди тях бяха упрекнати за свалянето на малайзийския MH-17 през 2014 година и корейския аероплан KAL007 през 1983 година, и двата са цивилни авиолайнери, убивайки всички на борда и в двата случая.

В " разговора " си с " хората ", Путин бе запитан дали случаят от 23 юни е преближил света до ръба на Трета международна война. Той сподели, че не е, като упрекна американците и британците в " комплицирана " провокация. Путин изясни заключението си с изказванието, че Съединени американски щати знаят, че не биха могли да завоюват такава война. Той наподобява толкоз убеден в неподготвеността на Съединени американски щати да отвърне на удара, че допуска, че даже Русия да потопи английския боен транспортен съд, това ще остане без отговор.

Увереността на Путин произтича от вярата на Москва, че може да се бие и да завоюва война с Вашингтон при съветски условия. Русия взе под внимание зависимостта на Съединени американски щати от технологиите даже в спорове с нискотехнологични съперници като терористи в Афганистан и Ирак. Генералният проект на Путин, който той постоянно назовава " несъразмерен ", употребява американски уязвимости. Кибер пространството и космосът са новите полета, които Русия дефинира като бойни полета. Русия показва волята да употребява кибер офанзиви в спокойно време, с цел да нападна нашите доставки на храни и бензин и още - в това число офанзивата от предишния петък против ИТ компания Kaseya и корпорации, употребяващи нейния програмен продукт. Във военно време Кремъл ще води неограничена кибервойна.

Все още не сме видяли доста във връзка с галактическата война на Путин, ориентирана към Съединени американски щати, само че това следва. Докато Съединени американски щати не го разпознават като обособена категория оръжие, това, което руснаците назовават ​​ " галактическо оръжие ", може да удари нашата орбитална галактическа система за отбрана.

Американското държавно управление и корпорации бяха сюрпризирани от готовността на американските съперници да нападат нашите незащитени ИТ. Нашите спътници са по същия метод беззащитни.

В продължение на две десетилетия Вашингтон се възхищава на изобретателността на играта на Путин, като не прави доста за отбрана на американците. Бившият шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ Майкъл Хейдън сподели, че разследващата интервенция на Русия, ориентирана към президентските избори през 2016 година, е " най-успешната интервенция за скрито въздействие в историята ".

Бившият шеф на Националното разузнаване Дан Коутс съобщи през 2018 година, че системата за предизвестие " мига в алено ", базирайки се на съветската опасност. През май, след съветското хакване на нашето месо и газ, шефът на ФБР Кристофър Рай още веднъж направи паралели сред съветските кибер офанзиви и терористичните офанзиви от 11 септември. Той прикани " елементарния американец " да има " споделена отговорност " за защитата на родината против хакерски атаки. Надявам се, че бюрократите не чакат от нас да се оправяме сами, когато става въпрос за " междузведните войни " на Путин.

Американците би трябвало да изискват от нашето държавно управление повече от преносен език за съветската опасност и театралността да назовават ​​Путин " палач ", поради опцията за същинска война. През март военачалник Глен ВанХерк съобщи пред Комитета по въоръжените сили на Сената, че руснаците " упражняват евентуални удари по родината ни (САЩ) ", базирайки се на " голям брой полети на тежки нуклеарни бомбардировачи, самолети за битка с подводници и събиране на разследващи данни ". През 2018 година военачалник Теренс О`Шонеси, командирът на NORAD/NORTHCOM, призна, че " нашата родината към този момент не е леговище ". NORTHCOM е бойно командване, което дава отговор за отбраната на Съединени американски щати и Канада от ракетни офанзиви.

Липсата на подготвеност на американската администрация за съветския метод на война бе доказана в оценката на американската войска от 2016 година, озаглавена " Надиграване: Възстановяване на стратегическата самодейност в сивата зона ".

Авторите стигат до заключението, че Съединените щати не са изготвили поредна контрастратегия на съветската военна теория, която употребява обичайна за Съединени американски щати идея за война и мир. Американците са склонни да схващат войната като преносими танкове и самолети, хвърлящи бомби. Руснаците водят нискостепенна война, като да вземем за пример в кибер сферата, съзнателно под прага на американската военна реакция - само че Путин е подготвен да ускори бойните дейности в кинетичен блицкриг.

Черно море остава една от най-вероятните точки на възпламеняване, което може да провокира открита война сред Русия и НАТО, като завлече и Съединени американски щати. И двете страни постоянно организират военни учения в района, а съветските военни самолети постоянно правят рискови маневри покрай военни кораби и бойни самолети на Съединени американски щати и НАТО.

Тъй като Украйна и Крим са " горещият бутон " за Москва и Вашингтон, всеки от които претендира за региона като част от съответните си сфери на въздействие, една неточност може да провокира замяна на удари. С увереността на Путин, че Вашингтон не знае по какъв начин да се оправи с него и че може да завоюва такава война, казусът може да е даже по-голям, в сравнение с наподобява в този момент.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР