В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на

...
В неотдавнашно съобщение за пресата се посочва, че прокуратурата на
Коментари Харесай

САЩ иска да конфискува криптовалути от сметки на Binance

В неотдавнашно известие за пресата се показва, че прокуратурата на Съединени американски щати е подхванала правни дейности за възобновяване на постъпленията от криптовалута, свързани с лъжлива скица, ориентирана към компания, основана в Масачузетс.

В опит да възвърне средствата, държавното управление има намерение да конфискува криптовалутата, държана в седем сметки в крипто борсата Binance. Тези сметки се състоят от криптоактиви като BTC , USDT , SHIB и BNB .

Измамната активност, известна като машинация с компрометиране на бизнес е-поща (BEC), е достигнала до вниманието на проверяващите през март 2022 година

Според информацията схемата е включвала излъган имейл, който е предиздвикал компания от Масачузетс да трансферира почти $900,000 към банкова сметка, локализирана в Калифорния.

Впоследствие средствата били пренасочени през друга банкова сметка и конвертирани в Биткойн токени на крипто борса. След това те са били трансферирани от други крипто адреси по метод, подобаващ на тактиките, които нормално се употребяват при транзакции за пране на пари.

Като са употребявали телекомуникации за присъединяване в лъжливи практики и придобиване на пари или имущество под подправен предлог, причинителите са нарушили федералния закон.

В жалбата се твърди, че конфискуваната криптовалута съставлява доходи от телеграфни измами и/или активи, участващи в пране на пари.

За да може имуществото да бъде иззето в интерес на държавното управление на Съединени американски щати и върнато на жертвите, искът за гражданска конфискация разрешава на трети лица да предявят претенциите си към иззетите средства.

Тези искания би трябвало да бъдат позволени преди процеса на конфискация.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР