В неотдавнашно интервю за CNBC кандидатът за президент Робърт Ф.

...
В неотдавнашно интервю за CNBC кандидатът за президент Робърт Ф.
Коментари Харесай

Доларът се използва като оръжие и това доведе до създаването на БРИКС – Робърт Ф. Кенеди

В неотдавнашно изявление за CNBC претендентът за президент Робърт Ф. Кенеди-младши разиска произхода на икономическия съюз БРИКС.

Кенеди изясни образуването му с това, което той назова потреблението на американския $ като оръжие и потреблението на външната политика като инструмент за въздействие.

Миналия месец алиансът БРИКС попадна в заглавията на медиите, защото предприе проект за доста разширение, приемайки шест нови страни членки: Саудитска Арабия, Аржентина, Обединените арабски емирства (ОАЕ), Иран, Египет и Етиопия.

Кенеди посочи, че това разширение отразява световната смяна към многополюсен свят, частично провокирана от дейностите, подхванати от Съединените щати.

Кенеди акцентира на въздействието на американските политики, като съобщи:

Освен това Кенеди акцентира, че Китай, макар икономическите си упоритости и конкуренцията със Съединени американски щати, не се стреми към спор със Съединени американски щати.

Той допусна, че Китай се стреми да провокира Съединени американски щати на икономическия фронт, само че също по този начин призна взаимозависимостта сред двете страни, заявявайки, че Китай не може да процъфтява без Съединените щати.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР