В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana

...
В неотдавнашен доклад на CoinGecko се подчерта доминацията на Solana
Коментари Харесай

Solana задмина Етериум и Polygon по скорост на транзакциите

В скорошен отчет на CoinGecko се акцентира превъзходството на Solana като най-бързия главен блокчейн. Със междинна скорост от 1,504 транзакции в секунда (TPS), Solana превъзхожда Етериум 46 пъти и е над пет пъти по-бърза от Polygon, водещото решение за мащабиране на Етериум.

На 6 април 2023 година, на фона на внезапно повишената интензивност на меме криптовалутите, Solana показва върховата си продуктивност, постигайки най-високия регистриран дневен TPS.

“ “, означи CoinGecko.

Блокчейн, който не е съчетаем с Етериум виртуалната машина (EVM), нормално превъзхожда по скорост тези, които са съвместими с EVM. Средно не-EVM блокчейн мрежите са 3.9 пъти по-бързи от своите EVM аналози. Sui, различен не-EVM блокчейн, записва втория по величина автентичен TPS – 854, което се дължи на известността на играта 8192. Други бързи блокчейни, които не са обвързани с EVM, включват TON със 175 TPS и Near Protocol със 118 TPS.

За разлика от тях EVM и съвместимите с EVM блокчейн мрежи имат приблизително единствено 74 TPS. BNB  Smart Chain (BSC) води в категорията EVM с 378 TPS, реализирани по време на скок в интензивността на веригата на 7 декември 2023 година Следва я Polygon със 190 TPS на 16 ноември 2023 година, което я прави най-бързата измежду решенията за мащабиране на Етериум и 8.4 пъти по-бърза от самия ЕTH.

Етериум и неговите най-обширни решения за мащабиране дружно доближиха автентичен TPS от 500, като изостанаха от Solana и Sui . Други значими решения за мащабиране на Етериум включват Arbitrum с 59 TPS, Linea с 56 TPS, Base с 37 TPS и Mantle с 25 TPS.

В изследването се акцентира, че съвсем всички съществени блокчейнi са записали най-високите си действителни TPS през последната година. Единственото изключение е Thorchain, която е достигнала своя връх през май 2022 година

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР