В необоснован лукс тъне ловното стопанство в местност ”Ормана” край

...
В необоснован лукс тъне ловното стопанство в местност ”Ормана” край
Коментари Харесай

Борисов тайно отдъхвал в луксозен ловен дом край Ямбол

В голословен разкош тъне ловното стопанство в околност ”Ормана” край Ямбол. Била е издигната цяла нова хижа, приключена преди към три години. Не е ясно има ли документи. За всичко това обаче няма по какъв начин да се разбере. Висока ограда пречи да се види какво има вътре. Това е държавано ловно стопанство и е с стеснен достъп, пази се. Така теренът се трансформира в плодородна почва за разцъфтял разкош, написа OFFNews.

" Още цар Фердинанд е желал да си построи хижа в ловджийски дом " Ормана ", само че в началото не са му разрешили. Впоследствие горските са построили такава, само че неизвестно за какво преди три години, преди да стартира епидемията от COVID-19, е издигната нова постройка. Правени са безумни разходи ", съобщи пред телевизия 7/8 депутатът от " ИТН " в 45-тото Народно заседание Димитър Абровски - ескперт в региона на земеделието.

Абровски беше част и от краткотрайната Комисия по проверка на ръководството. Именно там получил сигнала на " угрижен горски ", който анонимно разказал за разкоша в ловния дом " Ормана ". Абровски ревизирал намясто по какъв начин стоят нещата в качеството си на народен представител. В сигнала било посочено, че от лукса в стопанството се възползва единствено към този момент някогашния министър председател Борисов.

" Питах имат ли касов уред, книга за посетители. Нямат. Кой върви там? Какво вършат? Кой идва на лов… Напълно допустимо е да се играе белот в тази постройка. Това е ловджийски дом, би трябвало да го употребяват ловци. Имало диви свине и фазани. Такъв разкош единствено за фазани… ", уточни още Абровски.

Всичко се е случило с позволение на земеделския министър, който и да е бил той през последните 4 година Въпросите обаче стоят - за какво се строи втора първокласна постройка, откакто към този момент има една, да вземем за пример. И най-много - какъв брой законно е всичко и еднакъв ли е случая с " Автомагистрали " АД - държавното сдружение със подозрителен потенциал, посредством който трети компании вземат участие в публични поръчки без предвалителен конкурс през по този начин нареченото възлагане " ин хаус ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР