В него в момента живеят 18 жени и деца, а

...
В него в момента живеят 18 жени и деца, а
Коментари Харесай

18 жертви на насилие са заплашени да останат на улицата

В него сега живеят 18 дами и деца, а неговите чиновници се грижат за общо 34 деца. Всички те - оживели от домашно принуждение. Това е спешният център в гр. Перник, от години даващ послон, храна, съвет и грижа на десетки жертви на заболяването на нашето общество - насилието в фамилията. Днес спешният център на Фондация Пулс е пред затваряне. Причината? Липса на средства.

" Да помагаш в България не е елементарно. Повече от 20 години някак си съумяваме, на мускули, с планове, с поддръжка на другари и съидейници, само че през последните 2 години сме на ръба на оцеляването " - споделя Юлия Андонова от
 Плюс приказки за лека нощ 21 септ 2022 | Битката за изборите в България рядко е поставяла пред гласоподавателите толкоз мощно контрастиращи прочити...
Какво прави страната ли? Въпреки напъните на екипа и непрекъснатото кандидастване по планове за финансиране, те получава алегорична поддръжка от страната - едвам 18 хиляди лв. при нужни към 42 000 лева с цел да функциноират с минимални разноски.

" Държавата ни дава 2 лева на човек на денощие - споделя Юлия. - 3 лева на час ни отпускат за хонорар на психолог, който да съветва хора, които постоянно са в душевен срив. За тази образователна година сме взели учебници от една книжарница на вересия и чакаме да забележим по кое време ще можем да ги платим. Как да се оправим с тези пари?! "

Освен че Законът за отбрана от домашно принуждение не беше признат от предишния парламент заради липса на задоволително време за внасянето му в пленарна зала, страната продължава да неглижира освен своите задължения, само че и не прави нищо изключително, с цел да подкрепи неправителствения бранш, който действително извършва нейните отговорности. В момента Фондация " Пулс " разчита на финансиране от Норвежкия фонд посредством Министерството на правораздаването, което изисква невъзможни за набиране документи и затруднява отпущането на средствата.

За да не бъдат принудени да затворят порти, от Фондацията са разкрили Можете да помогнете, като дарите сума по избор. Междувременно екипа получи подаяние, което им разрешава да закупят пособията за идната образователна година.

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР