В него се подчертава също, че според процедурите, всички участници

...
В него се подчертава също, че според процедурите, всички участници
Коментари Харесай

ООН, Турция и Украйна уведомиха Русия, че продължават „зърнената сделка“

В него се акцентира също, че съгласно процедурите, всички участници координират дейностите си с военните и други управляващи, с цел да обезпечат безвредното прекосяване на корабите със зърно. Руски източник в координационния център сподели обаче пред РИА „ Новости ”, че решението за придвижването на плавателните съдове, взето от Турция, Украйна и Организация на обединените нации, " не задължава " Русия с нищо.

Москва разгласи, че прекратява присъединяване си в „ зърнената договорка “ на 29 октомври, обвързвайки решението си с офанзива на украински дронове против кораби на Черноморския флот в Севастопол. Турция и Организация на обединените нации се опълчиха на това, а Съединени американски щати и Европейски Съюз приканиха Москва да се върне към осъществяването на изискванията на договорката.

Русия може да възобнови присъединяване си в съглашението единствено след следствие на офанзивата против корабите ѝ, сподели заместник-министърът на външните работи Андрей Руденко и назова нападението „ цялостно безсрамие ”. Очевидно съветските управляващи считат, че единствено те имат правото да атакуват обекти на Украйна, само че не и противоположното.

Руският...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР