В него са използвани кадри от филма Дамасцена, но режисьорът

...
В него са използвани кадри от филма Дамасцена, но режисьорът
Коментари Харесай

Скандал с новия клип на Мариана Попова


В него са употребявани фрагменти от кино лентата " Дамасцена ", само че режисьорът Тодор Анастасов алармира във фейсбук страницата на предаването " На кафе ", че това е станало без негово единодушие.

Там режисьорът написа във връзка гостуването на певицата и излъчването на фрагменти от новия ѝ клип в предаването, че видеото " Две хубави очи " е с нелегално употребявани фрагменти от кино лентата " Дамасцена ", излязъл на екраните на 3 ноември 2017 година ". Лентата е с присъединяване на годеника на Мариана Попова - Веселин Плачков.

" Според контракта ми на режисьор на кино лентата всяко потребление на фрагменти на снимания материал отвън кино лентата става с мое единодушие - такова аз не съм давал. Показването на клипа ще е нелегално и подсъдно ", написа още Анастасов.

По-късно той похвали Нова телевизия, защото оттова са реагирали доста бързо и не са излъчили клипа:

" Адмирации към Нова ТВ, че не пусна клипа на Мариана Попова откакто ги сигнализирах за нелегално потребление на фрагменти от кино лентата " Дамасцена ". Въпреки че беше разгласен авансово за показ, в последния миг откриха метод да не се случи. "

От actualno.com напомнят, че преди време към кино лентата " Дамасцена ", където взе участие сътрудникът на Мариана Попова - артистът Веселин Плачков, се заформи различен скандал. Toгава режисьорът съобщи, че е почнала работата по напълно нов монтаж на неговата подготвена продукция от компанията Concept Studio без разрешението му и това на сценариста и изпълнителен продуцент Мария Лалева.

" Не става въпрос за съкращения, както практикува " Холивуд ", само че отново със единодушие на създателите, било то и авансово. Махнати са цели линии от кино лентата и подиуми ", твърди Тодор Анастасов.

Както Анастасов, по този начин и Мария Лалева показват, че имат публични документи, с които да удостоверят, че са носители на авторските права на кино лентата " Дамасцена ". Атанасов описа, че е бил заставян да се откаже от правото си върху продукцията в името на това лентата да бъде " довършена " от нов екип. За Тодор Анастасов това е безусловно неприемливо, защото съгласно него става дума за преправка на към този момент подготвен артикул, който е минал публична премиера с продадени билети, гостувания по киносалони и така нататък В основата на всичко по думите на режисьора стои точно артистът Веселин Плачков.

Справка в страницата на към този момент прожектирания в кината филм " Дамасцена " в IMDb демонстрира, че са допълнени имената на нов режисьор, нови трима съсценаристи и нов монтажист. Това става без да е налице единодушието на носителите на авторските права за преправка и изменение, които също потвърдиха за настъпилата смяна. Филмът към този момент носи и името " Преходът - Дамасцена ".
Източник: blife.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР