В него държавното обвинение се оплаква от това, че правителството

...
В него държавното обвинение се оплаква от това, че правителството
Коментари Харесай

Министър Н. Йорданова за писмото на Гешев: Не е натиск да търсиш отговорност за неизпълнение на закона

В него държавното обвиняване се оплаква от това, че държавното управление нарушава разделянето на управляващите, пробва да оказва напън върху държавното обвиняване, а с готвените промени в законодателството, засягащи правосъдната власт, се " подриват устоите на демокрацията ".

В писмото Йорданова е упомената поименно, наред с предшествениците си Янаки Стоилов и Иван Демерджиев. Тя е представена да споделя, че " по отношение на Гешев е в ход целият вероятен боеприпас за реакция, с който разполагат Министерският съвет и Народното събрание ".

" Смятам, че държанието - както моето, по този начин и на ръководещата коалиция и на служебните министри, които упорстват основният прокурор да носи своята отговорност за неизпълнението на закона и дори в някои случаи за неговото нарушаване, не е политически напън, а в противен случай - осъществяване на пълномощията в сходство с конституцията и законите ", разяснява през днешния ден пред медиите Йорданова откакто стана известно за писмото на прокуратурата. За него оповестиха адв. Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от политическата платформа " Ние идваме ".

" Ние идваме " приканва Висшия правосъден съвет " да вземе отношение към този неприличен акт и да върне основния прокурор в действителността на неговите пълномощия, до момента в който към момента ги извършва ". " Това е следващ, уповавам се финален опит на Иван Гешев да провокира състрадание към себе си пред институции и дипломатически представителства, които от дълго време са наясно със същността и функционалните характерности на българската прокуратура и персонално на основния прокурор. Това е " комичен рев ", който още един път демонстрира, че сходни хора ще вредят на страната до последния ден, в който съставляват тази значима за страната ни институция ", разяснява Хаджигенов.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР