В неделя започва втория за годината турнир от Големия шлем

...
В неделя започва втория за годината турнир от Големия шлем
Коментари Харесай

Кой ще вземе френския трофей преди Ролан Гарос?

В неделя стартира втория за годината шампионат от Големия шлем Ролан Гарос. Надпреварата в Париж ще сложи кулминационната точка на забавния сезон на клей, в който още веднъж видяхме доминация на Рафаел Надал, която обаче още веднъж бе спряна в един дуел от Доминик Тийм.

Е, в седмицата преди Ролан Гарос Надал по традиция не взе участие в шампионати, само че пък на френска земя би трябвало да бъде избран първенецът в един от заключителните подгряващи шампионати. Той се организира в Лион и е последната генерална подготовка за Париж.

Фазата на конкуренцията е полуфинал, въпреки че в шампионата към момента има петима тенисисти. Това е по този начин, защото в четвъртък мачът сред Доминик Тийм и Гийермо Гарсия-Лопес не съумя да се доиграе.

Именно Тийм е №1 в схемата и огромният любимец за трофея. Австриецът не изневерява на стила си и още веднъж играе на шампионат преди конкуренция от Големия шлем, което няма по какъв начин да не радва неутралния тенис фен.

С успеха си над Надал в Мадрид Тийм още веднъж сподели, че на алено е измежду най-хубавите тенисисти в днешни дни. Ако Доминатора желае да играе край в Лион обаче ще би трябвало да реализира две победи в един ден.

За него днешният ден стартира с доиграването на мача с Гарсия-Лопес, който се оказа много сложен. Испанецът завоюва първия сет с тайбрек, а Тийм също трябваше да мине през съдбоносен гейм, с цел да вкара въобще дуела в трети сет. Той обаче не бе изигран поради настъпилата мрачевина. Затова дуелът ще се доиграе от 14 часа, а няколко часа по-късно спечелилият ще излезе против Душан Лайович във втория полуфинал.

Сърбинът се радва на отличен сезон, а в Лион победи Тейлър Фриц, който пък в профил сънародника си Джак Сок преди този момент. За Лайович това ще бъде опит да доближи до първия си АТР край.

Другият полуфинал опълчва опита против младостта или другояче казано, Жил Симон против Камерън Нори.

Дълго време Симон бе част от топ 10 на света, само че сега е едвам 75-и. На френска територия Симон се усеща добре и го демонстрира през цялата седмица. Той се възползва и от лесния чоп, в който се изправи поредно с квалификант и благополучен губещ преди на четвъртфиналите да срещне Михаил Кукушкин. Мачът бе доста тежък, само че Симон надви с тайбрек в трети сет - 4:6, 6:4, 7:6(5).

Камерън Нори несъмнено е по-неизвестното име от двамата. В момента Нори е ракета №3 на Англия след Кайл Едмънд и Анди Мъри, а на 22 години стартира да демонстрира големия си капацитет. В момента той е №102 в света, само че с изявите си през тази седмица си подсигурява влизане в първата стотица до към №85. И то при загуба в полуфинала! А Нори ще влезе в дуела със самочувствието на първа победа над състезател от топ 10.

Тя пристигна над втория в схемата Джон Иснър - 7:6(1), 6:4, а преди този момент Нори победи и различен висок и мощен тенисист в лицето на Максимилиан Мартерер - 6:1, 6:4.

Телевизионното предаване на MAX SPORT 2 от полуфиналите стартира в 15:30 часа със Симон-Нори, а по-късно мачът на Лайович с спечелилия от Тийм и Гарсия-Лопес e по MAX SPORT 1.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР