В неделя времето в страната ще е с променлива облачност.

...
В неделя времето в страната ще е с променлива облачност.
Коментари Харесай

Променлива облачност, все още топло

В неделя времето в страната ще е с променлива облачност. Слаби превалявания от дъжд чакаме в следобедните часове тук-там в Западна България и Предбалкана. Тогава вятърът ще се усили. Ще духа от северозапад, а в югоизточните и южни региони – от югозапад.

Максималните температури в страната ще се намалят и най-високите им стойности ще са сред 9° и 15°С. Най-топло ще бъде в Югозападна България - до 15°С, а най-ниски температури ще има в Северозападна България.

Времето в планините ще е най-вече облачно. Условията за зимни спортове ще са удобни. Следобед облачността от запад ще се вплътни и ще стартират превалявания от дъжд, а над 1400 метра и от сняг. Ще духа сдържан, по високите върхове мощен запад-северозападен вятър. Максималните температури на височина към 1200 метра ще бъдат към плюс 5°, на 2000 метра - към минус 2°С.

Очакваме отлично време за разходки и туризъм по Черноморието . Там времето ще е облачно, само че превалявания не се чакат. Ще духа слаб югозападен вятър, който след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури ще са от 9° по северното до 13° по южното крайбрежие.

Времето в София - в утринните часове в Софийската долина не е изключено да се образуват мъгли. През деня времето ще е доста прелестно, само че сутринта ще е с променлива облачност, а след обяд ще стартират и превалявания от дъжд. Минималните температури в столицата ще са към 2-3°С., а оптималните ще се намалят, само че към момента ще са високи – до 11-13 °С.

Прогноза за ФПЧ – не се чакат замърсявания на равнищата на фини прахови частици.

Времето на Балканите - през идващите 48 часа полуостровът ще попада под въздействието на идващ от запад средиземноморски циклон. В неделя ще доминира облачно време, само че ще се задържи по-топло от нормалното за втората половина от февруари. Слаби превалявания от сняг чакаме в Динарските планини, а от дъжд - в западните и централни региони от полуострова. По-сериозна утежняване на времето и намаляване на температурите чакаме в понеделник.

Снимка Николай Николов, Панагюрски колонии

Източник: Meteobalkans.com

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР