В неделя врачани ще излязат на протест, недоволни от бедността,

...
В неделя врачани ще излязат на протест, недоволни от бедността,
Коментари Харесай

Враца се стяга за нов протест с автошествие и събор

В неделя врачани ще излязат на митинг, недоволни от бедността, високите цени на горива, налози и застраховки . Хората упорстват за налично и качествено обучение, заслужен живот за пенсионерите и фамилиите, в които има деца с увреждания. Проявата е оповестена да стартира в неделя от 14 часа пред Областна администрация-Враца . Оттам ще тръгне автошествие. Колите ще обиколят Враца, а протестното шествие ще спре на пътя пред бензиностанция Ромпетрол на основен път Е-79.
От поста на уредниците в обществените мрежи научаваме за позицията им: „ На пътя ще създадем национален събор. Настояваме за промяна на системата, която потвърди, че е неефективна за хората. Самозабравилият се политически хайлайф би трябвало да разбере къде му е мястото. Ние, хората сами би трябвало да набележим пътя, по който да поеме България, с цел да живеем обикновено и почтено, а не да мизерстваме и да бъдем мачкани “, споделят основателите.
На този стадий не се възнамерява блокиране на преминаващите пасажери по основния път. Целта е хората да се обединят в името на добруването на всички и запазването на българщината. Известно е, че всяко второ врачанско семейство изпраща бежанец в чужбина, а броя на децата, които се отписват от учебно заведение нараства, защото отпътуват с родителите си отвън страната.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР