В неделя вечерта се проведе Церемонията по връчването на наградите

...
В неделя вечерта се проведе Церемонията по връчването на наградите
Коментари Харесай

„Три билборда извън града“ и „Големите малки лъжи“ с пореден триумф при връчването на филмови отличия


В неделя вечерта се организира Церемонията по връчването на премиите на Гилдията на киноактьорите на Съединени американски щати (SAG)  и без съвсем никаква изненада лентата „ Три билборда отвън града “ на английския режисьор Мартин Макдона победи, окичвайки се за следващ път с максимален брой оценки. Както и при връчването на „ Златния глобус “ преди няколко седмици филмът обра наградите в категориите „ Най-добра актриса в основна роля “ (Франсис МакДормънд), „ Най-добра мъжка поддържаща роля “ (Сам Рокуел), както и в основната категория „ Най-добър актьорски състав “ - т.е завоюва всички оценки, за които се бореше на премиите SAG.

Гари Олдман пък бе приет за най-хубавия основен артист поради ролята си в „ Тъмни времена “ - биографичната драма за Уинстън Чърчил, дело на режисьора Джо Райт.

Отново без особени изненади в раздела за кино продукциите наградата за „ Най-добрата женска поддържаща роля “ отиде за Алисън Джени, превъплъщаваща се в Лавона Голдън - майката на скандалната фигуристка Тоня Хардинг, чиято история е център на кино лентата „ Аз, Тоня “.

Сред сериалите пък с по две статуетки си потеглиха „ Големите дребни неистини “ и „ Вийп “, като министериалът „ Големите дребни неистини “ сграбчи наградите за най-хубава основна женска роля и най-хубава мъжка – надлежно за Никол Кидман и Александър Скарсгард. „ Вийп “пък завоюва в категориите „ Най-добра основна женска роля в комедиен сериал “ и „ Най-добро показване на натрупа в комедиен сериал “.

Основана през 1933 година Гилдията на киноактьорите на САЩ  съставлява синдикат, защищаващ ползите на артистите от филмовите и телевизионните продукции, както и други представители на въпросната промишленост в Съединени американски щати. Тя е основана, с цел да постави завършек на употребата на актьорите в Холивуд. Гилдията също следи и за спазването на справедливите условия на труд за своите членове и също по този начин записва случаите на нарушение на авторски права.

Експертите в региона на кинематографичното изкуство означават, че постоянно премиите на SAG са знак за евентуалните кандидати за най-престижните кино оценки на годината – премиите „ Оскар “, защото членовете им съставляват към 1200 от общо към 6 000 гласоподаватели на Академията за киноизкуство и науки. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР