В неделя вечерта президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че

...
В неделя вечерта президентът на Сърбия Александър Вучич заяви, че
Коментари Харесай

Вучич: Защо Бойко Борисов не е поканен на срещата за Западните Балкани?

В неделя вечерта президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че на идната в понеделник среща на върха за Западните Балкани в Берлин на сръбската делегация ще ѝ бъде доста мъчно и я чакат "странни моменти " поради формата на срещата и избора на участници, написа белградският всекидневник "Политика ".

,,Нямам нищо срещу (премиера на Словения Мариян) Шарец, само че за какво Шарец, а не (премиера на Румъния Виорика) Дънчила, за какво (премиерът на Хърватия Андрей) Пленкович, а не (унгарският министър-председател Виктор) Орбан, за какво не (премиерът на България Бойко) Борисов'', съобщи Вучич в ефира на сръбската телевизия "Пинк ".

Той означи, че не е поканен Милорад Додик, за който напомни, че е получил повече гласове от жителите на Босна и Херцеговина на последните избори от Денис Звиздич.

,,Утре всички ще кажат, че Косово е без значение, по тази причина са поканени – да кажат какъв брой безконтролно би било да се беседва за това, което Сърбия би могла да получи'', съобщи президентът.

,,Затова приказвах за разграничаване (демаркация), с цел да получим нещо... Сега знам, че няма да можем да се преборим за тази концепция. Сръбската делегация обаче ще бъде единствената, която ще приказва против независимостта на Косово'', изясни Вучич, представен от "Фокус ".

,,Разбира се, ще бъде мъчно, само че това не е първият път. Но, както ви споделям, ние сме избрали да се борим за страната. Ние би трябвало да се борим'', означи сръбският водач.

Вучич чака в понеделник в Берлин да се приказва за европейското бъдеще, страните от Европейски Съюз, за разширение и той персонално се надява на положителни сигнали.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР