В неделя във Великобритания се чества Денят за възпоменание. Тогава

...
В неделя във Великобритания се чества Денят за възпоменание. Тогава
Коментари Харесай

Кейт и кралицата на един балкон за Деня за възпоменание, Меган - на друг

В неделя във Англия се празнува Денят за възпоменание. Тогава се организира годишната гала в памет на починалите във войните. Кралското семейство води обичайна работа, която се състоя пред Уайтхол. Те бяха съпроводени от английски политици, в това число министър председателят Борис Джонсън и опозиционерът Джеръми Корбин.

Мъжете от кралското семейство сервираха венци гроба на Незнайния боец в центъра на Лондон, повдигнат в памет на британците, починали в Първата международна война. Жените следиха церемонията от балкона на Уайтхол. Всички бяха облечени напълно в черно.

По време на двуминутното безмълвие нейно величество кралица Елизабет Втора беше видяна да попива сълзите си в компанията на херцогините Кейт и Камила.

В знак на респект британците закачат макове на реверите си. Впечатление направи, че кралицата е закачила пет на палтото си. Има доста теории, само че най-разпространената е, че всяка от тях е за другите служби - за военноморските сили, за армията, за военновъздушните сили, за гражданската отбрана. Последният мак показва дамите.

Кейт Мидълтън пък тази година се появи с брошка, към която има персонално отношение. Чрез нея херцогинята отдава респект към баба си Валери Гласбъроу, която работила в сигнално разузнаване по време на Първата международна война.

Впечатление направи, че херцогинята на Съсекс Меган не бе удостоена с честа да бъде на един балкон с кралицата. Тя следи церемонията от прилежащия, дружно с графинята от Уесекс Софи и вицеадмирал Тим Лорънс. Съпругата на принц Хари за следващ път потвърди, че има друг жанр. Тя бе избрала шапка с необятна външна страна, вместо така наречен „ фасинатор “ – дребната шапчица с дантела, на която бяха заложили останалите дами от кралското семейство.

Тържествата и церемониите за възпоменание на починалите се организират цяла седмица, като кулминационната точка е в неделя. Кралското семейство участва на разнообразни събития, а в събота се събраха дружно, с цел да участват на зрелище в „ Роял Албърт Хол”.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР