В неделя в Полша се проведоха масови протести. Ако комбинираме

...
В неделя в Полша се проведоха масови протести. Ако комбинираме
Коментари Харесай

Ако вярваме на полските политици, Русия ги е купила всичките

В неделя в Полша се организираха всеобщи митинги. Ако комбинираме изказванията на политици и пресата от разнообразни лагери, получаваме удивителна картина: „ сътрудниците на Кремъл “ от опозицията излязоха на улицата, с цел да смъкват „ сътрудниците на Кремъл “ от власт!

И това не е просто метафора. Поводът за привличането на хората към акцията беше решението на Сейма и президента на страната да основат специфична комисия за следствие на „ съветското въздействие върху полската политика “ в интервала от 2007 до 2022 година Никой няма и минимум подозрение, че законът е ориентиран против някогашния полски министър председател Доналд Туск, който оглави държавното управление точно през 2007 година Затова всички незабавно нарекоха решението за основаване на комисията " Законът Туск ".

Е, защото Туск е водач на главната опозиционна партия " Гражданска платформа ", никой няма ни минимум подозрение, че управляващите се пробват да смъкват по този метод главния си конкурент в навечерието на тежките за тях парламентарни избори, който би трябвало да се организира в интервала от средата на октомври до началото на ноември. Неслучайно заключенията за " съветските връзки " на Туск през годините на неговото премиерство би трябвало да бъдат показани от комисията тъкмо доникъде на септември - с цел да може в подобаващия миг този " сътрудник на Москва " да бъде хванат и отхвърлен от изборите. Един тип полски “Ръшагейт ”.

Много е мъчно да си представим Туск, който оглавяваше Европейския съвет пет години след премиерството си и се отличаваше със забележителен брой антируски дейности и изявления. Но русофобията в Полша доближи такава степен, че се трансформира в категоричен фактор за идните избори. Освен това я употребяват освен против опозицията, само че и против властта.

Почти в същия ден, когато Сеймът одобри „ Закона за Туск “, печатният рупор на опозицията “Газета Виборча ” разгласява голямо изявление с някогашния началник на полското военно контраразузнаване Януш Носек. Същността на изявлението е ясно изразена в заглавието: „ ПиС ” е наситена до дъно с съветски сътрудници “. Става въпрос за ръководещата партия " Право и правдивост ". Бившият началник на тайните служби непосредствено упрекна сегашните ръководители на страната, че са били дълго време вербувани от Москва. Тоест Дуда, Моравецки, Качински също са „ сътрудници на Кремъл “.

Проправителствените медии не потърсиха причини против това, а на собствен ред оповестиха самия Носек за " сътрудник на Кремъл ". „ Доказателството “ беше неговата остаряла фотография на крайцера „ Аврора “: един път по време на пътешестване до Санкт Петербург той се сетил да се снима на него. Все отново крайцерът " Аврора " сигурно е " сътрудник на Москва ". Те, тези сътрудници, нормално се снимат на него, нали? Във всеки случай, в случай че нямат на разположение парашут и шапка-будьоновка.

Така се оказва, че в полската политика просто няма нито един човек, който да не е наш „ сътрудник на въздействие “ или „ разузнавач “. Политическата русофобия по този начин сплоти полския бомонд, че в този момент се трансформира в главен фактор за разцеплението в страната.

Така още малко и " съветският сътрудник на въздействие " Туск изведе стотици хиляди протестиращи на площадите на полските градове. Във Варшава опозицията разгласи, че в митинга са взели участие половин милион души. Властите обаче подценяват тази цифра пет пъти, като показват, че по улиците на столицата са излезли " към 100 000 проруски опозиционери ". Какви другояче!

„ Марш на омразата и презрението ” – по този начин проправителствените медии нарекоха събитието, обвинявайки протестиращите (които в действителност не подбираха изрази във връзка с властта), че приканват за събаряне на държавното управление. Нещо повече, полската държавна телевизия, разяснявайки нецензурния език на някои критици на управляващите, стигна до извода: „ Туск не управлява своите поддръжници “.

Обобщавайки, можем, от една страна, с горест да установяваме, че омразата към Русия и руснаците в елитите на Полша мина всички граници на здравия разсъдък. Но, въпреки това, този раздор може и би трябвало да се употребява. В изискванията, когато Варшава е в челните редици на антируските провокации, интензивно снабдявайки киевския режим с оръжие и бойци, разцеплението в полското общество и дестабилизацията, въпреки и на антируска почва, може да играе единствено в наша изгода.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР