В неделя в атомната електроцентрала в Чернобил, която е окупирана

...
В неделя в атомната електроцентрала в Чернобил, която е окупирана
Коментари Харесай

В Чернобил проведоха частична ротация на персонала

В неделя в атомната електроцентрала в Чернобил, която е окупирана от съветските войски, беше допустимо да се извърши частична ротация на личния състав и евакуация на хора , заяви украинската компания " Енергоатом ", представена от съветската работа на Би Би Си.

По данни на украинската компания от региона на централата са изведени 64 души .

От тях 50 са чиновници на Чернобилската АЕЦ, 9 са чиновници на Националната армия (8 дами и 1 онкоболен), 1 чиновник на Държавната работа за незабавна помощ и още четирима " наблюдаващи ".

46 доброволци от личния състав отидоха да заменят евакуираните си сътрудници от атомната електроцентрала в Чернобил, с цел да извършват отговорностите си и да обезпечат действието на стратегическия обект.

" Персоналът беше на работните си места към 600 часа , като героично изпълняваше професионалните си отговорности и поддържаше нужното равнище на сигурност ", оповестяват от " Енергоатом ".

По-рано украинските управляващи обявиха, че съветските военни, блокирайки станцията, не разрешават планувана ротация на личния състав - хората работят непрестанно в продължение на доста дни, което създаваше опасности за поддържане на сигурността на нуклеарно оборудване.

Актуална информация от Международната организация за атомна сила (МААЕ) от предходната събота вечерта не дава визия към момента кой управлява две от нуклеарните централи в Украйна .

Все още е неразбираемата обстановка към някогашната атомна електроцентрала в Чернобил и най-голямата атомна електроцентрала в Запорожие , написа Der Standard.

Според МААЕ в събота " Енергоатом " я е уведомил, че съветският " Росатом " е поел контрола над централата в Запорожие и я охранява с 400 бойци., като твърди, че дава единствено " консултантска помощ " на Украйна.
 Възстановено е електрозахранването на Чернобил
Възстановено е електрозахранването на Чернобил

Украинският министър прикани да се откри 30 км. демилитаризирана зона
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР