В неделя в 13 области на страната се проведоха частични

...
В неделя в 13 области на страната се проведоха частични
Коментари Харесай

Новите кметове след изборите в неделя

В неделя в 13 области на страната се организираха частични локални избори за кметове на кметства и избори за кметове на общините Стрелча и Септември. Това беше първият избор у нас, който се организира на фона на пандемията от Covid-19, осведоми. 

Новият кмет на Стрелча е Георги Павлов, повдигнат от предприемчив комитет, за който са дали своят вот 57% от гласоподавателите. А за нов кмет на Септември - с 90 на 100 от гласовете, беше определена Васка Рачева, също издигната от предприемчив комитет.

В белослатинското село Соколаре също гласоподаваха за кмет на обитаемото място, като изборите - със 71 % поддръжка, завоюва Йошка Цветкова от ГЕРБ.  

Новият кмет на луковитското село Карлуково ще бъде определен на втори тур. На балотаж отиват Петко Иванов от Българска социалистическа партия за България и Марияна Маринова от ГЕРБ. За третия претендент за кмет на селото Радослав Иванов от Партия на зелените гласоподаваха 41 гласоподаватели. Отчетената интензивност е 60,16% при 498 души имащи право на глас.

На балотаж с Българска социалистическа партия другата неделя отива и претендентът на ГЕРБ в село Тенево , община Тунджа, оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Частичният избор за кмет на село Бохот , община Плевен, печели Бойка Пъшева, издигната от Коалиция " Демократична България ". По данни на организацията за нея са дали своят вот 329 от гласоподавателите, а за претендентът на ГЕРБ Цветан Кънев - 134 от имащите право на избор.

Избрани са на първи тур кметове на поповските села Славяново, Медовина и Водица.   Кмет на Медовина със 184 действителни гласа става Тодор Борисов от ГЕРБ, на Славяново , с 226 действителни гласа - Алтънай Ереджебова от Движение за права и свободи, а на Водица - Иван Иванов от „ Българска социалистическа партия за България “ със 159 гласа.

Юзджан Рамаданов от ГЕРБ печели на първи тур изборите в кметство Киченица , община Разград. Той е получил 169 гласа.

Зейти Адем, повдигнат от Движение за права и свободи, е определен на първи тур за кмет на кметство Къпиновци , община Исперих. За него са подадени 90 действителни гласа при 39 за съперника му.

Юксел Алиев от Движение за права и свободи е определен за кмет на дуловското село Водно . Той е получил 275 действителни гласове.

В община Търговище се гласуваше в селата Кралево и Острец . И в двете обитаеми места претендентите бяха по един.  

Кандидатите на ГЕРБ завоюваха изборите за кмет в две села във Варненска област. Кандидатът на партията Иван Параскевов в най-голямото село в региона на Провадия – Бозвелийско, печели с 516 гласа пред съперника си от Българска социалистическа партия Живко Панев, който получава 83 гласа.

В село Брестак , община Вълчи дол, кандидатката на ГЕРБ Нели Лефтерова беше единствен претендент и завоюва поддръжката на над половината гласоподаватели с право на глас.

Метин Латифов завоюва изборите за кмет на айтоското село Карагеоргиево.  За него гласоподаваха 417 души. Латифов е повдигнат от ГЕРБ. Единственият му конкурент - Зюмбюл Ахмед от Движение за права и свободи, получи 300 гласа. Изборите се организираха при доста висока изборна интензивност – 65%.

Радостина Сусанина, издигната от предприемчив комитет, беше определена още веднъж за кмет на кюстендилското с. Овчарци , община Сапарева баня. Сусанина завоюва постоянните избори и през предходната година. По-късно съдът я в профил поради това, че не се е отказала в законоустановения период от осъществяването на комерсиална активност.

33-годишната Емине Сербез е новият кмет на бургаското село Изворище . От 158 души, имащи право на глас, за претендента на Движение за права и свободи са дали своят вот 150. Емине Сербез бе единствен кандидат за кметския стол.

На балотаж с Българска социалистическа партия идната неделя отива и претендентът на ГЕРБ в село Тенево , община Тунджа. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР