В неделя Украйна заяви, че руските войски напредват в четири

...
В неделя Украйна заяви, че руските войски напредват в четири
Коментари Харесай

Украйна: Руските войски атакуват в ожесточени боеве

В неделя Украйна съобщи, че съветските войски напредват в четири региона в източната част на страната в изискванията на " яростни боеве ", само че заяви, че нейните сили напредват в южната част на страната.

Заместник-министърът на защитата Ганна Малиар съобщи, че съветските войски напредват наоколо до Авдийвка, Маринка, Лиман и Сватово.

" Навсякъде се водят яростни боеве ", написа Малиар в обществените мрежи и добави: " Ситуацията е много комплицирана ".

Украинските сили означиха еволюционен прогрес в контранастъплението си, почнало предишния месец, и приканиха западните си съдружници да усилят обещанията си за военна поддръжка.

Последните събития на бойното поле се случиха, откакто украински публични лица обявиха, че Русия е направила първата си нощна офанзива с дрон против столицата Киев от 12 дни насам.

Украйна съобщи, че всички дронове са били свалени .

Малиар също по този начин съобщи, че украинските войски напредват с " непълен триумф " по южния фланг на Бахмут на изток и край Бердянск и Мелитопол на юг.

В южната част тя съобщи, че украинските сили се сблъскват с " интензивна опозиция на съперника, отдалечено миниране, разрастване на запаси " и напредват единствено " последователно ".

" Те настойчиво и непрекъснато основават условия за допустимо най-бързо нахлуване ", сподели тя.
 Беларус предлага следващите Мински съглашения за мир в Украйна
Беларус предлага следващите Мински съглашения за мир в Украйна

Нова оферта за прекъсване на огъня

В изявление, оповестено в петък, главнокомандващият на украинската войска Валерий Залужний изрази отчаяние от бавните доставки на оръжие , обещани от Запада.

" Вбесява ме ", че някои на Запад се оплакват от бавния старт и прогрес на дълго чаканото изтласкване на съветските окупационни сили, споделя той пред Washington Post.

Залужний съобщи, че западните му поддръжници не биха почнали сами атака без въздушно предимство, само че Украйна към момента чака изтребители F-16, обещани от съдружниците ѝ.

" Не ми трябват 120 самолета. Няма да застрашавам целия свят. Достатъчен ще бъде доста стеснен брой ", съобщи той пред вестника.

Той също по този начин се оплака, че разполага с дребна част от артилерийските снаряди, които Русия изстрелва.

Украинският президент Володимир Зеленски също приказва за образованието на F-16 в събота по време на визитата на испанския министър председател Педро Санчес в Киев.
 Кога Украйна би седнала на масата на договарянията?
Кога Украйна би седнала на масата на договарянията?

И кои граници - преди или след Крим - смята за същинска граница Украйна

" Смятам, че някои сътрудници се бавят ", сподели Зеленски, визирайки образованието на украински водачи на F-16.

Коалиция от европейски поддръжници на Киев, водена от Нидерландия и Дания, съобщи, че ще помогне за образованието на украинските водачи, откакто през май Съединени американски щати дадоха зелена светлина.

Миналия месец нидерландският министър на защитата Кайса Олонгрен съобщи, че образованието може да стартира това лято.

Междувременно Украйна стана все по-умела в свалянето на съветски крилати ракети и безпилотни самолети, откакто се обърна към западните съдружници с молба за по-големи благоприятни условия за противовъздушна защита .

В неделя украински публични лица оповестиха, че сполучливо са обезвредили нова офанзива с дрон против Киев.
 45 хиляди инвалиди в Украйна след първите 10 месеца война
45 хиляди инвалиди в Украйна след първите 10 месеца война

Тази статистика не е доста информативна

" Всички противников цели във въздушното пространство към Киев бяха открити и унищожени ", съобщи Сергий Попко, началник на военната администрация на град Киев.

В настрана изказване украинските военновъздушни сили обявиха в неделя, че са свалили три крилати ракети и осем ирански бойни дрона, ситуирани от силите на Москва през нощта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР