В неделя той заплаши да подаде оставка, ако не бъде

...
В неделя той заплаши да подаде оставка, ако не бъде
Коментари Харесай

Меркел Отърва Властта, Но Вижте На Каква Цена!

В неделя той заплаши да подаде оставка, в случай че не бъде открит компромис с канцлера, само че в последна сметка промени желанието си и предложи финален опит за договаряния.

По създание в разногласието сред двамата става въпрос за това дали бежанци, които към този момент са били регистрирани в други страни от Европейски Съюз, да бъдат допускани в Германия или не. Зеехофер е за това бежанците да бъдат връщани още от границата. Меркел е срещу. Той упорства за национално решение, а тя - за европейско, заключи Дойче веле.

Канцлерът се аргументира, че сходни едностранни решения ще основат проблеми със съседите на Германия и ще подкопаят солидарността в Европейския съюз.

След договарянията Меркел сподели, че постигнатият компромис сред нейния Християндемократически съюз (ХДС) и Християнсоциалния съюз (ХСС) на Зеехофер ще подсигурява правилото на свободно придвижване в Европейски Съюз, по едно и също време позволявайки на Германия да вземе " национални ограничения " за ограничение на напора на мигранти.

Споразумението планува:

- отсега нататък търсещите леговище, идващи в Германия, само че към този момент регистрирани в друга страна от Европейски Съюз, ще бъдат настанявани в така наречен директни центрове на германско-австрийската граница, а няма да бъдат разпределяни в центрове из цялата страна.

- след изследване на техните досиета мигрантите ще бъдат връщани в страните, от където са пристигнали, и там, където към този момент са се записали. Депортирането обаче би трябвало да се провежда в границите на съглашения, подписани със съответните страни.

" По този метод духът на партньорството в Европейския съюз е съхранен, и в това време това е значима стъпка за урегулиране и управление на вторичната миграция ", означи Меркел.

Генералният секретар на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер посочи, че депортациите ще бъдат осъществявани не " в ущърб на трети страни ", а единствено на основата на договорености.

Връщането там, където са се записали, да става на доброволна основа - за това се се споразумяха пред дни водачите на Европейски Съюз.

" След интензивни договаряния постигнахме съглашение по ограниченията за понижаване на незаконната имиграция по границата сред Германия и Австрия ", съобщи на собствен ред Зеехофер.

" Това доста твърдо съглашение, което дава отговор на моите хрумвания, ми разрешава да продължа да управлявам федералното министерство на вътрешните работи ", добави Зеехофер.

Третият сътрудник в държавната коалиция, Социалдемократическата партия, би трябвало обаче също да каже дали приема изискванията на това съглашение. Вчера ГСДП разгласи, че поддържа позицията на канцлера Меркел.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР