В неделя сутрин отново има опашка от автомобили на ГКПП

...
В неделя сутрин отново има опашка от автомобили на ГКПП
Коментари Харесай

Отново опашки на ГКПП Кулата-Промахон

В неделя заран още веднъж има опашка от коли на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Кулата-Промахон “. Колоните обаче не са толкоз дълги, както преди дни. В почивния ден туристите чакат към 30 минути, с цел да преминат през границата, показва

Очаква се през днешния ден и на следващия ден в часовете към обяд трафикът да понижава, защото румънските туристи избират нощните часове за пътешестване.

В събота стана ясно, че наложителният за попълване електронен формуляр, генериращ QR код, няма да бъде разполагаем за пътешестване до 14 юли 2020 година, вторник.

Пътуващите, които към този момент са издали своите формуляри, към момента ще могат да преминат граничния пункт, само че жители без формуляр няма да бъдат позволени да влязат и ще би трябвало да отсрочат пътуването си за 15 юли.

Въпреки че туристите влизат на територията на Гърция единствено през „ Кулата ", влезлите българи в Гърция могат да се върнат у нас през всеки един пункт.

От началото на пандемията гръцкото държавното управление следи прецизно за съблюдаване на ограниченията. Причината е, че след отваряне на границите си над 80 % от инфектираните с ковид в страната са туристи.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР