В неделя сутрин (22 март) Загреб забрави за миг за

...
В неделя сутрин (22 март) Загреб забрави за миг за
Коментари Харесай

Феновете на "Динамо" - героите на Загреб след земетресенията

В неделя заран (22 март) Загреб не помни за момент за пандемията от ковид. В страната има над 230 инфектирани, само че три мощни трусове наоколо до хърватската столица накараха жителите да излязат под паника по улиците.
Земетресения под карантина: 5,3 по Рихтер разклати Хърватия, дете е починало под срутена постройка Властите оповестяват за голям брой напукани здания, рухнали постройки и премазани от парчета коли
Същото, само че с ясното схващане, че би трябвало да оказват помощ, а не да се паникьосват, направиха и футболните почитатели. Привържениците на " Динамо " Загреб от една от най-изявените фракции " Бед Бойс Блу " (БББ) бързо се проведоха, с цел да оказват помощ на засегнатите от земетресенията.



Те се притекоха на помощ със същата сила, с която скандират от трибуните. Организирани на групи, почитателите се придвижиха до лечебните заведения. В един от появилите се клипове в обществените мрежи се вижда по какъв начин момчетата оказват помощ за извеждането от постройката на недоносени бебета.
Вижте тази обява в Instagram.
Kapa dolje Bad Blue Boysima koji su danas munjevito brzo stigli pred Petrovu bolnicu kako bi pomogli u preseljenju rođenih beba, njihovih majki i svih trudnica u drugu bolnicu nakon opasnog potresa. Skidamo kapu i svima ostalima, pojedincima i službama koji sudjeluju u pomaganju građanima i građankama u ovim teškim trenucima za naš Zagreb Zahvaljujemo na brojnim riječima podrške koje pristižu od pojedinaca, udruga, klubova i organizacija iz Hrvatske i Europe Video: @index.hr #zagreb #dinamozagreb #hrvatska #croatia

Публикация, споделена от GNK Dinamo (@gnkdinamo) на Мар 22, 2020 в 4:40 PDT

Освен това локалните " навиячи " се включиха в раздаването на медикаменти на хората, евакуирани от лечебните заведения след земетресението.

Феновете се причислиха и към пожарникарите, които обикалят града, с цел да обезопасяват здания. Те оказват помощ за разчистването на паднали парчета от фасадите.

Bad Blue Boys of Dinamo Zagreb gathered to help people after 6.0-magnitude earthquake hit Zagreb this morning pic.twitter.com/70JJJdHKmM
— 101% ULTRAS (@101ULTRAS) March 22, 2020

Тези фрагменти бързо обиколиха обществените мрежи, а мнозина поздравиха БББ за акцията и смелостта.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР